Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Σε διαθεσιμότητα δύο γιατροί γυναικολόγοι - μαιευτήρες για παθητική δωροδοκία

Σε διαθεσιμότητα έθεσε η διοίκηση των νοσοκομείων «Έλενα Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρα», τους δύο γιατρούς γυναικολόγους-μαιευτήρες που συνελήφθησαν επ′ αυτοφώρω για παθητική δωροδοκία.
Οι γιατροί συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.


Ο ΙΣΑ καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν κάθε προσπάθεια χρηματισμού
Στο μεταξύ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει το «φακελάκι» και διευκρινίζει ότι θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι στα μέλη του ιατρικού σώματος που επιδίδονται σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές, με αφορμή τα δύο περιστατικά γιατρών του ΕΣΥ που συνελήφθησαν για φακελάκι.

Ζητά να υπάρξει διαφάνεια και έλεγχος και τιμωρία των παραβατών, μέσα από τη διασταύρωση των οικονομικών τους στοιχείων και καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν στις αρμόδιες αρχές κάθε προσπάθεια χρηματισμού.

«Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ, αντιπαλεύουμε κάθε μορφή εμπορευματικής λειτουργίας του πολύ δε περισσότερο τις παράνομες αμοιβές-φακελάκια. 

Υπερασπιζόμαστε τα μέλη μας που στέκονται ακλόνητα ενάντια στο χρηματισμό και τη διαπλοκή» αναφέρει ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Επισημαίνεται επίσης, ότι οι γιατροί του ΕΣΥ με μειωμένες αποδοχές και εξαντλητικά ωράρια παρέχουν τις υπηρεσίες, με αυταπάρνηση στον πολίτη αυτής της χώρας, παραμένοντας στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, προσηλωμένοι στο καθήκον τους.

Ο ΙΣΑ καλεί την πολιτεία να διασφαλίσει αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας για την πλειοψηφία των γιατρών που στηρίζουν με αυταπάρνηση το ΕΣΥ.
---------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
---------------------