Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Σοκ στη Νάουσα: Πατέρας δύο παιδιών ξυλοκόπησε άγρια παιδίατρο μέσα στο νοσοκομείο

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ένας γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας από άνδρα αλβανικής καταγωγής, προκαλώντας του κάταγμα στο πόδι και θλαστικά τραύματα στο σώμα, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τι ς καταγγελίες, ο άνδρας επισκέφθηκε με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά το Παιδιατρικό Τμήμα του νοσοκομείου για τις απαραίτητες εξετάσεις. Όπως υποστηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων, από την πλευρά του ζευγαριού δεν υπήρξε καμία διαμαρτυρία για τις προσφερόμενες υπηρεσίες και η οικογένεια στη συνέχεια αναχώρησε από το νοσοκομείο.

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο πατέρας των δύο παιδιών επέστρεψε στο νοσοκομείο σε έξαλλη κατάσταση, ξυλοκοπώντας τον παιδίατρο, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει κάταγμα στο πόδι και θλαστικά τραύματα στο σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποβλήθηκε μήνυση από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου εναντίον του φερόμενου ως δράστη προκειμένου η υπόθεση να ακολουθήσει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Νάουσας

«Καταγγέλλουμε τον αποτρόπαιο ξυλοδαρμό σε βάρος ιατρού της Μονάδας Νάουσας, το μεσημέρι της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ιατρός, φέροντας μώλωπες και κάταγμα στο πόδι. Συγκεκριμένα, ενώπιον μαρτύρων, ο αλλοδαπός δράστης, τακτικός πελάτης του Νοσοκομείου, έφερε για εξέταση μέλη της οικογένειάς του και ενώ εξυπηρετήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα, άφησε σπίτι την οικογένειά του και επέστρεψε στο Νοσοκομείο μετά από αρκετή ώρα, προκειμένου να βιαιοπραγήσει εναντίον του ιατρού.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αντέδρασε άμεσα και κατέθεσε μήνυση εναντίον του δράστη, έτσι ώστε να αναζητηθεί από την Αστυνομία και να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που διέπουν τέτοιου είδους υποθέσεις.

Πρέπει όμως οπωσδήποτε να επισημάνουμε ότι, είναι απαραίτητο η Πολιτεία να μεριμνήσει για την έγκριση κονδυλίων, ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη φύλαξη των Νοσοκομείων με Security. Οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι κι απροστάτευτοι σε εκδηλώσεις βίας, φραστικής και σωματικής κι αυτό κάποτε πρέπει να σταματήσει.

Παρά τις ελλείψεις και τα προβλήματα που προκύπτουν, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αγωνιζόμαστε να παρέχουμε ι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και είναι απαράδεκτο να είμαστε αποδέκτες βίαιων συμπεριφορών.

Καταδικάζουμε τη βία που ασκήθηκε στον συνάδελφό μας.

Καταδικάζουμε τη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, με όποιον τρόπο κι αν εκφράζεται.

Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στον ιατρό μας και καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη, στον ίδιο και την οικογένειά του, στους ασθενείς μας, σε όλους όσους εργάζονται αυτές τις Άγιες μέρες όπως και το προσωπικό μας και σε όλους τους συμπολίτες μας.

Εκ του Σωματείου Εργαζομένων Νάουσας»
------------------------------------
Πηγή: iefimerida.gr
------------------------------------