Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Προσγείωση σε Διαφορετικό Διάδρομο

Διαβάσαμε σήμερα στο δελτίο τύπου του Δήμου Κυθήρων την, επιτέλους, οριστική υπογραφή της σύμβασης που ξεκινάει το πρώτο, ουσιαστικό και πραγματικό βήμα για την αναβάθμιση του αεροδρομίου του νησιού μας.

Οπωσδήποτε είναι ένα ουσιαστικό βήμα αλλά ας μην πλανόμαστε είναι απλά μόνο το πρώτο βήμα από τα υπόλοιπα που ακολουθούν για να υπάρξει η τελική υλοποίηση του έργου και να κοπεί η "κορδέλλα"...


 
Από αυτή την σελίδα δεν πάψαμε ποτέ να επιμένουμε ότι η μαζική συμμετοχή τόσων κρατικών φορέων, Πολιτική αεροπορία, Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Δημοτική αρχή, Εγχώριος Περιουσία, Αρχαιολογική Υπηρεσία, Δασική Υπηρεσία αλλά και οι διάφοροι τοπικοί ιδιώτες ενάγοντες είναι η βασική αιτία που ένα προαναγγελθέν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ αναπτυξιακό έργο έχει καταντήσει παραμύθι της Χαλιμάς και δυστυχώς χρειάζονται πολλές ακόμα από τις χίλιες νύχτες για να τελειώσει.

Αρκετές ενέργειες θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει εάν είχε δοθεί από την αρχή η σωστή προσοχή, όταν ακόμα δεν υπήρχαν οι σημερινοί περιορισμοί. Δυστυχώς όμως το καταραμμένο ελληνικό δαιμόνιο του "δεν βαρυέσαι" εισέβαλε στην όλη υπόθεση και ένα έργο που θα μπορούσε να είχε προαγάγει τα μέγιστα την δυνατότητα επισκεψιμότητας και τουριστικής προόδου του νησιού παρέμεινε στις καλένδες και εξαρτήθηκε αποκλειστικά από την όρεξη η μη, του κάθε κρατικού δημόσιου υπαλλήλου που απλά "έσπρωχνε" λίγο πάρα κάτω τον σχετικό φάκελλο προκειμένου να μην φορτωθεί με το βάρος της υπευθυνότητας.

Με τόσες εμπλεκόμενες υπηρεσίες είναι σχεδόν αδύνατον να βρεί κανείς την σωστή άκρη για το τι ακριβώς ήταν αυτό που γκρέμισε το όνειρο που εξαγγέλθηκε από τον τότε αντιπερειάρχη κ. Δημήτρη Κατσικάρη και που με τόση χαρά είχαμε παρουσιάσει

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η σωστή μέθοδος είναι τα έργα να αναγγέλονται μόνο εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί γιατί σε αυτή την χώρα έχομε πια χορτάσει από υποσχέσεις και αναγγελίες που δυστυχώς διαρκούν αμέτρητα χρόνια.

Όλο αυτό το διάστημα που έχει μεσολαβήσει μέχρι την παρούσα θετική εξέλιξη υπήρξαν πολλές φωνές οι οποίες παρέμειναν αποστομωτικά "σιωπηλές" όταν θα μπορούσε να υπάρξει σύντομη εξέλιξη τα προηγούμενα χρόνια. Οι ίδιες φωνές όμως δυνάμωσαν ξαφνικά και έγιναν κραυγές όταν πλέον ήταν πολύ αργά για περαιτέρω προώθηση.

Ο πραγματικός στόχος είναι να υπάρξει μια γρήγορη συνέχεια και μια πραγματική ολοκλήρωση που θα δώσει την σωστή αναβάθμιση το αεροδρομίου, και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εργασθούν άπασες, πολιτειακές και κρατικές υπηρεσίες. Και η επιτάχυνση επιτυγχάνεται μόνο με τις απαραίτητες πιέσεις με νόμιμο τρόπο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες πάση θυσία.

Ελπίζουμε η έκκληση μας αυτή να εισακουστεί επιτέλους από την αντιπεριφέρεια και όλες τις εμπλεκόμενες αρμόδιες υπηρεσίες να σταματήσει το βήμα σημειωτόν και να ξεκινήσει ο κανονικός βηματισμός γιατί τα Κύθηρα πραγματικά χρειάζονται πια να πάνε σε διαφορετικο "Διάδρομο Προσγείωσης στην Σημερινή Εποχή"
-------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-------------------------------------