Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ προς τους Δήμους για το υπαίθριο εμπόριο

Έως τέσσερις μήνες είναι η ισχύς της άδειας για υπαίθριες δραστηριότητες με ψυχαγωγικό χαρακτήρα, όπως ενημερώνει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών και υπογράφεται από τον συντονιστή υποστήριξης της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννη Ράμφο.

Η εγκύκλιος εκδόθηκε προκειμένου να προσδιοριστούν οι όροι άσκησης υπαιθρίων δραστηριοτήτων, που εγκρίνουν οι δήμοι εν όψει των γιορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Σημειώνεται ότι “η κατασκευή και η τοποθέτηση στους χώρους λειτουργίας των υπαίθριων αγορών στεγάστρων – σκιάδων ανοικτού τύπου, μεταλλικών ή μη, πακτωμένων στο έδαφος με μπετόν ή μη, δεν μεταβάλλει τον χαρακτήρα της αγοράς σε μη υπαίθρια”.

Επίσης, για την λειτουργία της υπαίθριας αγοράς “οι ανωτέρω κατασκευές εγκαθίστανται από τον οικείο δήμο, ύστερα από έγκριση της αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας του για την ασφάλεια και την στατικότητα των κατασκευών και σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας επιτροπής εάν πρόκειται για λαϊκή αγορά”.

Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι απαιτείται ειδική άδεια για άσκηση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για περιπτώσεις λούνα παρκ, πίστες αυτοκινητιδίων, τσίρκο, μουσικές συναυλίες, επιδείξεις και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, που ασκούνται από φυσικά ή νομικά πρόσωπα ως εμπορικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.

Οι επιχειρήσεις που ασκούν ψυχαγωγικές δραστηριότητες πρέπει να έχουν προμηθευτεί φορητούς πυροσβεστήρες. Οι ιδιοκτήτες – εκμεταλλευτές κινητών καντινών πρέπει να διαθέτουν πυροσβεστήρα ξηράς κόνεως ή βάση νερου με κατασβεστική ικανότητα και απλό ανιχνευτή εκρηκτικών μιγμάτων.

Η εγκύκλιος
---------------------------------
Πηγή: epoli.gr
---------------------------------