Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Οι τράπεζες πήραν 3 ευρώ προμήθεια από παιδιά που ζήτησαν να αλλάξουν τα κέρματα από τα κάλαντα με χαρτονομίσματα

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε πολλά παιδιά που σκέφτηκαν να στηθούν αυτές τις ημέρες στις ατελείωτες ουρές των τραπεζών με τους γονείς τους…προκειμένου να μετατρέψουν τα κέρματα που μάζεψαν από τα κάλαντα σε χαρτονομίσματα: Οι ταμίες τούς ζήτησαν προμήθεια ύψους τουλάχιστον 3 ευρώ για την ανταλλαγή!


Η αδιανόητη και ανάλγητη αυτή αξίωση των τραπεζών, οι οποίες χρεώνουν τα πάντα (και μόνο για την… είσοδο στα υποκαταστήματά τους δεν έχουν επιβάλει ακόμα προμήθεια), άφησε εμβρόντητους τους ανυποψίαστους πιτσιρικάδες, των οποίων οι γονείς κατήγγειλαν το περιστατικό στη «δημοκρατία».
Τυπικά, τα τιμολόγια τραπεζικών εργασιών προβλέπουν χρεώσεις (φωτό δεξιά) που κυμαίνονται από 3 έως 5 ευρώ για τη μετατροπή κερμάτων σε χαρτονομίσματα, επομένως οι υπάλληλοι εφαρμόζουν τον κανονισμό.

Προφανώς, η πρόβλεψη αυτή αφορά την ανταλλαγή μεγάλων ποσών που συγκεντρώθηκαν σε κέρματα, π.χ. από επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα.

Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται το παιδικό χαρτζιλίκι όπως οι σακούλες με τα κέρματα ενός εμπόρου, ο οποίος θέλει να τα ανταλλάξει με χαρτονομίσματα.

Αλλωστε, το μόνο βέβαιο είναι ότι οι τράπεζες αποκομίζουν κέρδη από τις προμήθειες που ισχύουν για δεκάδες καθημερινές συναλλαγές και δεν έχουν ανάγκη την προμήθεια στον ταπεινό παιδικό κουμπαρά…
--------------------------------------------
 Πηγή: dimokratianews.gr
--------------------------------------------