Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Η δημοσιογραφική αποστολή του «καρφώματος»

Μια «πρωτοποριακή» δημοσιογραφική αποστολή έχει αναλάβει και ο ραδιοσταθμός του ομίλου Αλαφούζου (εκτός από το κανάλι και την εφημερίδα «Καθημερινή») προσπαθώντας επίμονα εδώ και λίγες ημέρες να προκαλέσει την αντίδραση των θεσμών στα λιγοστά μέτρα ανακούφισης των πιο αδύνατων που παίρνει η κυβέρνηση.

Έτσι αφού όλο το προηγούμενο διάστημα αναδείκνυε το δυσάρεστο για τους κατοίκους των νησιών ψηφισμένο μέτρο αύξησης του ΦΠΑ μόλις ανακοινώθηκε η παράταση της αύξησης κατά έξι μήνες ο ΣΚΑΪ άρχισε να «καταγγέλλει» ότι δεν ζητήθηκε γι αυτό η άδεια των θεσμών. Το ίδιο κάνει και με το επίδομα των ανέργων νέων επιμένοντας ότι δεν υπήρξε προσυνεννόηση με τους θεσμούς, προαναγγέλλοντας μάλιστα επικείμενη αντίδραση των θεσμών.

Το ίδιο ακριβώς είχαν κάνει η ΝΔ και τα ΜΜΕ που την στηρίζουν και το 2016 μετά την αναγγελία του Αλέξη Τσίπρα για το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους γεγονός που όντως προκάλεσε τότε την αντίδραση των θεσμών.

Αυτή η τακτική του «καρφώματος» είναι μια νέα διάσταση της ενημέρωσης και το ερώτημα είναι αν θα συνεχιστεί στην περίπτωση που ο εκλεκτός του ομίλου Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίσει την εξουσία και μειώσει όπως εξαγγέλλει τους φόρους «ακόμα κι αν οι θεσμοί διαφωνήσουν».
Θα μιλάει και τότε ο ΣΚΑΙ για παραβίαση των συμφωνηθέντων ή θα προτιμήσει να μην καρφώσει τον «σωτήρα» της χώρας;
---------------------------------------------------------
 Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών-Α.Ψ. 
---------------------------------------------------------