Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Σοκ στην Κρήτη: Πέρασε τον γιο του για ληστή και τον σκότωσε

Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της νύκτας στον μικρό οικισμό Άγιοι Θεόδωροι της Παλαιόχωρας Χανίων, όταν 85χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 58χρονο γιο του.

Ο 58χρονος θέλησε να επισκεφθεί τον πατέρα του που μένει μόνος σε σπίτι της περιοχής, ωστόσο ο ηλικιωμένος θεωρώντας ότι πρόκειται για κλέφτη πυροβόλησε εναντίον του.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο 58χρονος είχε πάριε τηλέφωνο τον πατέρα του, ο οποίος δε το σήκωνε και έτσι, φοβούμενος ότι κάτι έπαθε, πήγε στο σπίτι του. Χτύπησε την πόρτα, και δεν πήρε κάποια απάντηση. Έτσι, πήγε μπει από το παράθυρο. Ο 85χρονος πιστεύοντας ότι είναι κλέφτης άνοιξε πυρ εναντίον του, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Όταν αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για το παιδί του κλείστηκε μέσα στο σπίτι αρνούμενος να παραδοθεί σε αστυνομικούς από το Τμήμα Παλαιόχωρας που έφτασαν στο σημείο και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.

Αργά την νύκτα οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και από άλλες υπηρεσίες ενώ ειδικός διαπραγματευτής προσπαθούσε να πείσει τον ηλικιωμένο να παραδοθεί.

Τελικά λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα αστυνομικοί της ομάδας Ειδικών Αποστολών κατάφεραν να μπουν μέσα στο σπίτι.

Ο ηλικιωμένος άνδρας που βρισκόταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χανίων όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ λίγο μετά παρελήφθη και ο 58χρονος νεκρός.