Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ "ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ"

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ    14/07/2017                                             
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ»

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χτες, κατά τη 16η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα αναγκαία λιμενικά και συναφή έργα προστασίας του λιμένα Πέρδικας, στο Δήμο Αίγινας».

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, των επαγγελματιών, των αλιέων και των επισκεπτών της πανέμορφης περιοχής της Πέρδικας, γίνεται πραγματικότητα.

Η υφιστάμενη λιμενική εγκατάσταση είναι παλαιά, αρκετά περιορισμένη και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της περιοχής από άποψη ασφάλειας των σκαφών αλλά και θέσεων ελλιμενισμού.

Με το έργο που έχει προγραμματίσει η Π.Ε. Νήσων με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας, τον Δήμο Αίγινας και τον Δήμαρχο κο Δημήτριο Μούρτζη θα αυξηθούν οι δυνατότητες και η χωρητικότητα του λιμανιού.

Η Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα η Π.Ε Νήσων δίνει μεγάλη έμφαση στον θαλάσσιο Τουρισμό για τα νησιά μας. Έχει προγραμματίσει σειρά στοχευμένων δράσεων και παρεμβάσεων για την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και για την αναβάθμιση των υφισταμένων.

Το έργο λοιπόν του λιμένος της Πέρδικας βρίσκεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Το επόμενο έργο που έχει προγραμματιστεί για το νησί της Αίγινας είναι η τοποθέτηση του Ναυδέτου στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας για την υποδοχή και φιλοξενία μικρών κρουαζιερόπλοιων.