Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων & Αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος Κώστας Κατσαφάδος, δήλωσε:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα αυτές τις ημέρες που προκύπτει η ανάγκη μιας συνολικής επαναθεώρησης πολιτικών επιλογών οι οποίες  υπονομεύουν το μέλλον του πλανήτη μας, αλλά και την έννοια της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης.

 
Αυτή η επαναθεώρηση έχει παγκόσμιο και οικουμενικό χαρακτήρα. Κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίζει το περιβάλλον με όρους που ανατρέπουν ευαίσθητες ισορροπίες για να πετύχει μια πρόσκαιρη ανάπτυξη που όμως θα ακυρώσει την προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης και θα επιδεινώσει τα δεδομένα που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή.

Όπως έλεγε ο Μαχάτμα Γκάντι '' «Υπάρχει επάρκεια αγαθών στον κόσμο για τις ανάγκες του ανθρώπου, αλλά όχι για την απληστία του.''

Σε εθνικό επίπεδο, η προστασία και η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, αναζητά μια νέα ισορροπία.

Είναι καιρός να απορρίψουμε τις παραλυτικές και διαλυτικές ιδεοληψίες που στο όνομα της δήθεν προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος οδηγούν μεσοπρόθεσμα στην απόλυτη υποβάθμισή του.

Είναι καιρός να διαμορφώσουμε μια σύνθετη και πραγματιστική αντίληψη για τη διαχείριση των φυσικών πόρων, η ανθρώπινη δραστηριότητα να μάθει να συμβιώνει με τη φύση.

Το μέτρο και η ισορροπία είναι τα ζητούμενα.

Αυτά πρέπει να καθορίζουν τη στάση ζωής και τις επιλογές μας απέναντι στο περιβάλλον.»