Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - 7η τακτική Γεν.Συνέλευση - Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή  9 Απριλίου 2017 και ώρα 11:30 πραγματοποιήθηκε η 7η Γεν.Συνέλευση μελών της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ στην αίθουσα βιβλιοθήκης του Κοινωφελούς Ιδρύματος Παξών, παρουσία μελών και φίλων της Ε.Ε.Ε. από τους Παξούς. 

Η Γεν.Συνέλευση ξεκίνησε με την Γεν.Γραμματέα της Ε.Ε.Ε. κα Μαρουσώ Γραμματικού και εκπρόσωπο στο Δ.Σ. για το νησί των Παξών, η οποία αφού καλωσόρισε  τους παρευρισκόμενους κάλεσε την Πρόεδρο της Ε.Ε.Ε. κα Ελένη Κονοφάου και σύμφωνα με όσα ορίζει το καταστατικό του πολιτιστικού μη κερδοσκοπικού φορέα, να κηρύξει την έναρξη της 7ης Γ.Σ. και να προχωρήσει στην εκλογή του Προεδρείου από τα μέλη της Ε.Ε.Ε. που παρευρίσκονταν.

Η διαδικασία τηρήθηκε με κάθε τυπικότητα και μετά την εκλογή του Προεδρείου το οποίο απαρτιζόταν από εγγεγραμμένα μέλη της Ε.Ε.Ε. και συγκεκριμένα από τον Λεωνίδα Λιώλη, την Στεφανία Απέργη και τον Γεράσιμο Κοντάρη, ακολούθησε η ενημέρωση για τον διοικητικό  απολογισμό του Δ.Σ. έτους 2016 καθώς και τον προγραμματισμό  του Δ.Σ. έτους 2017 από την Πρόεδρο της Ε.Ε.Ε. Στη συνέχεια το Προεδρείο της Γ.Σ. ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τον οικονομικό απολογισμό του Δ.Σ. και το πρακτικό οικονομικού ελέγχου της οικονομικής επιτροπής για το έτος 2016 καθώς η δυσκολία στην μετάβαση από την Αθήνα στους Παξούς, απέτρεψε τον ταμία και τον Πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής να παρευρίσκονται στην ετήσια Γεν.Συνέλευση της Ε.Ε.Ε.

Ακούστηκαν απόψεις για τα πεπραγμένα της Ε.Ε.Ε. καθώς και για το ρόλο που διαδραματίζει στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας, παρουσία του Αντιδημάρχου Κέντρου των Δημοτικών Ενοτήτων Φαιάκων και Παλαιοκαστριτών Κέρκυρας κου Γεώργιου Ραιδεστινού, του πρώην Δήμαρχου Παξών και μέλος Δ.Σ. του  Κ.Ι.Π. κο Σπύρο Μπογδάνο, τον   Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Παξών και μέλος του Δ.Σ. ΟΛΚΕ κου Αθανάσιου Κάγκα, του μέλους του  Δ.Σ. της Κ.Ι.Π. και εκπροσώπου του φορέα «Φίλοι των Παξών» κα Φαίη Λύχνου και άλλων εκπροσώπων φορέων του νησιού, ενώ η παρουσία της νεολαίας χαρακτήρισε την 7η Γ.Σ. της Ε.Ε.Ε.

Η Γ.Σ. ολοκληρώθηκε με έγκριση των πεπραγμένων του Δ.Σ. και του προγραμματισμού για το έτος 2017 και ακολούθησε συζήτηση σε θέματα που άπτονται του πολιτιστικού και κοινωνικού γίγνεσθαι των Επτανήσων με επίκεντρο την συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών του Ιονίου και την λήψη μέτρων από τους θεσμικούς παράγοντες των Επτανήσων για τη λύση του προβλήματος. 


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Πρόεδρος και εκπρόσωποι της Ε.Ε.Ε. επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Παξών κο Σπύρο Βλαχόπουλο και αφού δώρισαν στον Δήμο τα συλλεκτικά φιλοτελικά φάκελα από τις προσωπικότητες που βραβεύτηκαν το έτος 2015 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής με καταγωγή από τους Παξούς, συζήτησαν το έντονο πρόβλημα της μετάβασης στους Παξούς, αντάλλαξαν απόψεις για την επίλυσή του και ανέπτυξαν θέματα με αναφορές στην καθημερινότητα του νησιού. 

Με την  υπόσχεση η συζήτηση αυτή να έχει συνέχεια και με την διαβεβαίωση της περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Παξών και της Ε.Ε.Ε. σε πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση.
----------------------------------------------------------------------
Γραφείο Τύπου ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
----------------------------------------------------------------------