Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Νέα βομβιστική επίθεση στην Τουρκία

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στην κεντρική Τουρκία. Στους 13 ο αριθμός των νεκρών ως αυτή την ώρα. Τουλάχιστον 55 οι τραυματίες, μεταξύ αυτών και στρατιώτες.

 Έκρηξη κοντά στο πανεπιστήμιο του Ερσιγές στην επαρχία Καισάρειας της κεντρικής Τουρκίας το πρωί του Σαββάτου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 13 νεκρούς και 55 τραυματίες. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η έκρηξη συνέβη ένα τέταρτο πρις τις 09.00, τοπική ώρα, όταν παγιδευμένο όχημα εξερράγη κοντά σε λεωφορείο.


Την ώρα της έκρηξης το λεωφορείο βρισκόταν σταματημένο σε κόκκινο φανάρι και μετέφερε στρατιώτες εκτός υπηρεσίας. Ένα αυτοκίνητο φορτωμένο με εκρηκτικά προσέγγισε και εξερράγη, ακριβώς δίπλα στο λεωφορείο. Πενήντα-πέντε από τους τραυματίες της επίθεσης κατά λεωφορείου στην Καισάρεια νοσηλεύονται, ενώ 12 από αυτούς βρίσκονται στην εντατική. Η κατάσταση της υγείας έξι τραυματιών είναι κρίσιμη, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό των Εσωτερικών, που δηλώνει ότι η Τουρκία θα εκδικηθεί.

Το γαλλικό πρακτορείο κάνει λόγο για νεκρούς και τραυματίες, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
-------------------------------
Πηγή: news247.gr
-------------------------------