Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Η Εορτή του Αγίου Διονυσίου και εορτή της Πυροσβεστικής

Χρόνια Πολλά στους Διονύσηδες, τις Διονυσίες και τους Δανιήλ!

Ένας όμορφος ναός του Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, Αρχιεπισκόπου Αιγίνης, υπάρχει και στα Αντικύθηρα, χτισμένος μάλλον από Ζακύνθιους ριζοσπάστες εξόριστους στα μέσα του 19ου αιώνα. Ο Ναός είναι δίδυμος, δηλαδή πρόκειται για 2 ναούς με 2 Άγια Βήματα που ενώνονται εσωτερικά με μια μεγάλη καμάρα, το ένα αφιερωμένο στον Άγιο Διονύσιο και το άλλο στα Εισόδια της Θεοτόκου. 

Ο Ναός λειτουργείται σε όλες τις εορτές της Παναγίας καθώς και στις 17 Δεκεμβρίου, δυστυχώς όμως φέτος λόγω έλλειψης ιερέως η πανυγηρική Θεία Λειτουργία θα γίνει αργότερα.

Φαίνεται ότι ο Ναός των Εισοδίων προϋπήρχε, κάτι που αποδεικνύεται από την εικόνα της δεήσεως στο τέμπλο του, που είναι κρητικής σχολής τέλους 15ου αρχών 16ου αιώνα, και πρόκειται για την παλαιότερη φορητή εικόνα που υπάρχει σε ναό των Αντικυθήρων.



Σήμερα γιορτάζει και το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος. Χρόνια Πολλά στους πυροσβέστες μας, τους μόνιμους, τους πενταετείς και τους εθελοντές.

Πριν λίγες μέρες εξέφρασα στον Αρχηγό του Π.Σ. την αγωνία μου για την υποστελέχωση του τοπικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου, που πρέπει να ενισχυθεί άμεσα με μόνιμο προσωπικό. Ελπίζω σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις.

Ο Δήμος μας πάντως θα συνεχίζει να δίνει τεράστια σημασία στην πρόληψη και την πυρασφάλεια, ενισχύοντας τους εθελοντές με τεχνικά μέσα και μέσα προστασίας, σύντομα και με ένα πλήρως ανακατασκευασμένο όχημα δασοπυρόσβεσης τύπου Unimog που μας παραχωρήθηκε από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Χρόνια Πολλά σε όλους!
--------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης
--------------------------------------