Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Αγροτικό πετρέλαιο και μείωση ΦΠΑ στη συζήτηση του Υπουργικού Συμβουλίου που ενέκρινε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα

Μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο, κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και το οποίο προβλέπει σειρά νέων μέτρων προκειμένου να συνεχισθεί η χρηματοδότηση της χώρας από την τρόικα.

Κατά τη συζήτηση των μέτρων στο Υπουργικό Συμβούλιο μπήκε το θέμα της κατάργησης της εξισωτικής αποζημίωσης, αλλά μετά από αντιδράσεις που υπήρξαν το πήραν πίσω. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης έβαλε στο τραπέζι σειρά μέτρων, που όπως υποστήριξε είναι αναγκαίο να ληφθούν στον αγροτικό τομέα.

Ειδικότερα ο κ. Σκανδαλίδης έθεσε το θέμα του αγροτικού πετρελαίου το οποίο συμφώνησαν ότι θα ξαναγίνει συζήτηση στο αμέσως επόμενο συμβούλιο.

Επίσης ανέφερε ότι η αγροτική οικονομία είναι αυτή που θα βοηθήσει τη χώρα μας να βγει από την οικονομική κρίση και ζήτησε να μειωθεί το ΦΠΑ στο 6% για τα λιπάσματα, τα μηχανήματα και τις ζωοτροφές.

Την πρόταση αποφασίστηκε να μελετήσει το υπουργείο Οικονομικών και να επανέλθει προς συζήτηση σε επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι η οικονομική κρίση οδήγησε σε πολιτική κρίση και κοινωνική έκρηξη και για αυτό πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να μην υπάρξει και κρίση διακυβέρνησης.

Αναφέρθηκε επίσης σε θέματα δομικών αλλαγών, αλλά και σε θέματα ανασυγκρότησης και πρόσθεσε ότι πρέπει να προβάλλεται και το κοινωνικό και θεσμικό πρόσωπο της κυβέρνησης.

Σχετικά με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα υποστήριξε ότι καλό θα είναι να ψηφιστεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ώστε να είναι ένα διαπραγματευτικό ατού στα χέρια του πρωθυπουργού.
--------------------------------------------
Πηγή:  agrotypos.gr-Σταύρος Παϊσιάδης
--------------------------------------------