Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Οι ανακοινώσεις της Πρωτοβουλίας !!!

Με τις ανακοινώσεις της, για μιά ακόμη φορά η "Πρωτοβουλία" και μοναδικό στόχο την δημιουργία εντυπώσεων, σχολιάζει θέματα επιλεκτικά, αδιαφορεί για την άσκηση καλόπιστης κριτικής νομίζοντας ότι με τον μηδενισμό των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής θα αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

Παραγνωρίζει βέβαια ότι το Κάμπινγκ που λειτουργούσε για δεκαετίες χωρίς άδεια, αδειοδοτήθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες της σημερινής αρχής.

Πληροφορίες για την λειτουργία του κάμπινγκ δίδονται από τα τηλέφωνα του Δήμου καθημερινώς, για να λειτουργήσει δε χρειάζεται προσωπικό το οποίο για να προσληφθεί δεν εξαρτάται μόνο απο την βούληση του Δήμου.

Αν ο συντάκτης της ανακοίνωσης θέλει να εμφανίζει το κάμπινγκ ανύπαρκτο, δεν μας εκπλήσει γιατί είναι γνωστές οι απόψεις του για κάθε δραστηριότητα στο νησί, είναι απο αυτούς που το θέλουν ησυχαστήριο!!!

Ενοχλήθηκε που μια καλαίσθητη διαφήμιση, σε εφημερίδα, προβάλλει το κάμπινγκ, δεν υπάρχει κόστος για το Δήμο, γιατί υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που την αγάπη τους για τα Κύθηρα την δείχνουν έμπρακτα.

Με νεώτερη ανακοίνωση, μετα την συνεδρίαση του Δημοτικού Σύμβουλίου, σχολιάζει την στάση της Δημοτικής Αρχής στην επιστολή της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας.

Με θάρρος λέμε ότι η στάση μας, με νωπή, ανανεωμένη λαϊκή εντολή δεν μπορούσε να είναι διαφορετική, απέναντι σε μια επιστολή, της Επιτροπής που έχει λήξει η θητεία της και ασκεί ακόμη τα καθήκοντά της για τυπικούς λόγους.

Δεν έχει δηλαδή την πολιτική νομιμοποίηση να κάνει υποδείξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τις ιδιοκτησίες των Κυθηρίων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ορθώς πήρε την απόφαση τον Μάρτιο, και η διατύπωση, ότι οι εκτάσεις που κάηκαν ανήκουν σε διάφορους ιδιοκτήτες, δεν εξαιρεί την Εγχώριο.

Ήταν υποχρέωση του Δήμου, πρός τους Κυθηρίους, να πάρει θέση στον παραλογισμό, πως ό,τι έχει καεί βαφτίζεται αυτόματα ως ιδιοκτησία της Εγχωρίου, κάτι το οποίο είναι καταφανέστατα αντισυνταγματικό.

Γενάται δε το ερώτημα αν ο αρχηγός της Πρωτοβουλίας και Δημοτικός Σύμβουλος Βύρων Πρωτοψάλτης ενημερώνεται γι' αυτές τις ανακοινώσεις.

Θα περιμέναμε και ένα σχόλιο για την συμπεριφορά και τους χαρακτηρισμούς που εκστόμισε ο άλλος αρχηγός της μειοψηφίας στο τελευταίο συμβούλιο.

ΔΗΜΟΣ ΚΎΘΗΡΩΝ
Γραφείο Τύπου & Ενημέρωσης