Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Μέχρι και 70% οι ζημιές στα αμπέλια απο τις Βροχοπτώσεις.

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι αμπελοκαλλιεργητές της χώρας, καθώς oι συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων, σε συνδυασμό με τις υψηλές υγρασίες, έχουν..... ευνοήσει την ανάπτυξη περονόσπορου και άλλων ασθενειών στα αμπέλια τονίζει Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος Καρασμάνης.

Αμπελουργικές ζώνες, όπως αυτές του Τυρνάβου, της Αγχιάλου, της Βοιωτίας, της Αττικής, της Ευβοίας, της Αχαΐας, της Κορινθίας, της Ηλείας, της Μεσσηνίας, του Λασιθίου και του Ηρακλείου Κρήτης, έχουν πάθει εκτεταμένες ζημιές – τόσο ποσοτικές, όσο και ποιοτικές – που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν το 70% της φετινής σοδειάς σταφυλιών.

Η Ν.Δ. καλεί την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης, αλλά και τη διασφάλιση του εισοδήματος των αμπελουργών, που τις τελευταίες σοδειές πλήττονται και από τις χαμηλές τιμές, στις οποίες διαθέτουν τα σταφύλια τους και επιπλέον επιβαρύνονται από το κόστος των συνεχών ψεκασμών.
---------------------------
Πηγή: agroschannel.com
---------------------------