Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

΄΄Μαθητευόμενοι μάγοι΄΄ διοικούν την αλιεία.

Είναι αδιανόητο ο Πρωθυπουργός της χώρας να μην έχει κατανοήσει τη σπουδαιότητα του τομέα της αλιείας για την ελληνική κοινωνία και την εθνική μας..... οικονομία.

Οι διαρκείς διοικητικές αλλαγές από υπουργείο σε υπουργείο και από υπουργό σε υπουργό του δεύτερου σε αξία εξαγωγών τομέα της αγροτικής μας οικονομίας, που πραγματοποιεί ο κ. Παπανδρέου με τους ανασχηματισμούς της κυβέρνησής του, μόνο ζημιά επιφέρουν στην ελληνική αλιεία και την οικονομία μας γενικότερα τόνισε ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κασαπίδης.

Μετά την αρχική απόσπαση του κλάδου της αλιείας από το φυσικό του χώρο, αυτόν του ΥπΑΑ&Τ, τα προβλήματα εδώ και δυο χρόνια διαρκώς διογκώνονται.

Ο κίνδυνος απώλειας πόρων από τη μη ενεργοποίηση του ΕΠΑΛ, μέχρι τέλος του έτους, η σύγχυση στους αλιείς από τη λειτουργία του μητρώου αγροτών στο ΥπΑΑ&Τ, η καθυστέρηση του χωροταξικού σχεδιασμού για τις ιχθυοκαλλιέργειες από το ΥΠΕΚΑ, ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας, η καταστροφική αμέλεια στη διοικητική και οικονομική υποστήριξη των ιχθυογεννητικών σταθμών της χώρας, είναι μερικά καυτά προβλήματα του τομέα της αλιείας που παραμένουν στάσιμα εδώ κα 22 μήνες.

Οφείλουμε να προειδοποιήσουμε τον κ. Παπανδρέου ότι οι "μαθητευόμενοι μάγοι" που τον συμβουλεύουν σε θέματα αλιείας μόνον ζημιά κάνουν στον κλάδο και τη χώρα.

Πιστεύουμε καταλήσει ΄΄ότι ο κεντρικός σχεδιασμός και συντονισμός του κλάδου της αγροτικής οικονομίας είναι ρεαλιστικός και αποτελεσματικός όταν γίνεται από το φυσικό του φορέα της δημόσιας διοίκησης που είναι το ΥπΑΑ&Τ΄΄.
---------------------------
Πηγή: agroschannel.com
---------------------------