Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Εκδήλωση του Ωδείου Αναγέννηση στον πολυχώρο "Ζείδωρος" στο Καψάλι

Την καθιερωμένη καλοκαιρινή εκδήλωση πραγματοποίησε το ωδείο "Αναγέννηση" στον πολυχώρο "'Ζείδωρος" στο Καψάλι.

Οι φίλοι της μουσικής που κατέκλυσαν το θεατράκι, απόλαυσαν το πλούσιο πρόγραμα του ωδείου απο μικρούς και μεγάλους μουσικούς καιχειροκρότησαν τους εκτελεστές με θέρμη.
 
 
 
Εμείς υπενθυμίζουμε ότι το Ωδείο Αναγέννηση ιδρύθηκε για να ικανοποιήσει το επιτακτικό αίτημα της ανανέωσης και αναγέννησης στη μουσική παιδεία της περιοχής μας. Είναι ένας χώρος όπου η εκμάθηση της μουσικής γίνεται με σοβαρότητα, οργάνωση και πλήρη προγραμματισμό από διπλωματούχους και έμπειρους καθηγητές.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν τις σύγχρονες απαιτήσεις της μουσικής εκπαίδευσης, το σχολικό έτος 1990 -1991, ο μουσικός και μαέστρος κ. Τιμόθεος Λιγνός ίδρυσε το Ωδείο Αναγέννηση, στολίδι στο λεκανοπέδιο Αττικής, πρότυπο σε χώρους και μεθόδευση σπουδών.



Το 2007 ιδρύθηκε το πραράρτημα Κυθήρων σε ένα υπερσύγχρονο νέο κτίριο στο Λιβάδι Κυθήρων.

Διαθέτει έξι αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα Χορωδίας, χώρο αναμονής και πάρκινγκ. Οι αίθουσες διδασκαλίας τηρούν τις προϋποθέσεις του νόμου για φυσικό φωτισμό, ηχομόνωση και πυρασφάλεια.

Η υλικοτεχνική υποδομή και τα όργανα του Ωδείου είναι άρτια και αξιόπιστα για τις ανάγκες των σπουδών.



Η εκμάθηση των οργάνων γίνεται σε ατομικό μάθημα.

Η μουσική κατάρτιση των σπουδαστών συμπληρώνεται με ομαδικά τμήματα θεωρίας, αρμονίας, σολφέζ, και ακουστικών σε ολιγομελή τμήματα. Επίσης λειτουργεί μουσική βιβλιοθήκη για τις ανάγκες των σπουδαστών στην μελέτη.



Επιπλέον οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία παράλληλα με το Ελληνικό Πτυχίο ή Δίπλωμα να κατοχυρώσουν τις γνώσεις τους αποκτώντας από το London College of Music και το Registry of Guitar Tutors έναν τίτλο σπουδών με διεθνή αναγνώριση.


Να προσθέσουμε ακόμη ότι η εκδήλωση συνεχίζεται σήμερα στις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Είναι καλό να θυμόμαστε ότι κάθε τέτοια προσπάθεια χρειάζεται την αμέριστη ηθική μας υποστήριξη και ενθάρυνση.
----------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------------