Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

"Έμφραγμα" στον Πειραιά από την κατάργηση του Υπ.Θαλασσίων Υποθέσεων

Σε αυτήν την χώρα που λέγεται Ελλάδα συμβαίνουν όλα τα παράξενα και αναπάντεχα γεγονότα.

Αγωνιστήκαμε τα προγούμενα χρόνια για να επανέλθει το ΥΕΝ στην παλιά του μορφή και το μόνο που καταφέραμε ήταν η επανασύσταση ενός νέου Υπουργείου στον προηγούμενο ανασχηματισμό με παρόμοιες αρμοδιότητες με αυτές του ΥΕΝ αλλά με την οριστική απομάκρυνση του Λιμενικού Σώματος.

Ευτυχήσαμε διότι ο κύριος Πρωθυπουργός επέλεξε για την θέση του νέου Υπουργείου έναν καταξιωμένο Πειραιώτη βουλευτή, τον κ. Ιωάννη Διαμαντίδη. Όλος ο ναυτιλιακός κόσμος αγκάλιασε τον κ. Διαμαντίδη, τον στήριξε και ο ίδιος απέδειξε στην οκτάμηνη θητεία του ότι αφουγκράστηκε τον εφοπλιστικό αλλά και τον ναυτεργατικό κόσμο του Πειραιά και ασχολήθηκε άμεσα με την ουσιαστική επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που είχαν συσσωρευτεί.

Όλοι μας παραδεχόμαστε με τον πιο κρυστάλλινο τρόπο ότι κατά την οκτάμηνη παρουσία του στο τιμόνι του ΥΘΥΝΑΛ έκανε πραγματικότητα και επέλυσε τόσα πολλά χρονίζοντα προβλήματα σε όλους τους τομείς της ναυτιλίας και σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων από όσα συσσωρευτικά πέτυχαν όλοι οι προκάτοχοί του στο Υπουργείο.

Αυτό που τουλάχιστον όλοι μας περιμέναμε ήταν ο κ. Πρωθυπουργός αναγνωρίζοντας την προσφορά του κ. Διαμαντίδη να τον διατηρούσε στην θέση του μια και δεν προχώρησε όπως είδαμε σε ριζικό ανασχηματισμό των μελών της Κυβέρνησης αλλά απλώς ξανανακάτεψε την ίδια τράπουλα.

Δεν φτάνει όμως ότι δεν διατηρήθηκε στην θέση του ο κ. Διαμαντίδης αλλά ξαναγίναμε μάρτυρες του ίδιου έργου, δηλαδή της ξαφνικής κατάργησης του ΥΘΥΝΑΛ χωρίς καμία απολύτως συνεννόηση με τον εφοπλισμό και τους άλλους φορείς και την επαναφορά της δοκιμασμένης και αποτυχημένης συνταγής της πρώτης Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο εφοπλισμός και οι υπόλοιποι ναυτιλιακοί φορείς έκαναν υπομονή με την κρυφή ελπίδα ότι αργά ή γρήγορα το πρώην ΥΕΝ θα ξαναλειτουργούσε με την παλιά του μορφή μαζί με το ένδοξο Λιμενικό Σώμα.

Δυστυχώς όλες μας οι ελπίδες μετά τον σημερινό ανασχηματισμό εξανεμίστηκαν.

Απορούμε για πόσο ακόμη χρονικό διάστημα οι ναυτιλιακοί φορείς θα κάνουν υπομονή και πόσο θα αντέξουν. Η υπομονή έχει κάποτε και τα όριά της.

Σαν υστερόγραφο θέλω να προσθέσω τις μεγάλες ευχαριστίες μας στον κ. Διαμαντίδη για όσα πρόσφερε μέχρι σήμερα στην μεγάλη υπόθεση της Ελληνικής Ναυτιλίας από την θέση του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.

Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Διαμαντίδης και από την θέση του απλού βουλευτή θα συνεχίζει να προσφέρει τις θετικές του υπηρεσίες στην Ελληνική ναυτιλία, κάτι που χρειάζεται σήμερα η χώρα μας παρά ποτέ άλλοτε.
----------------------------------------------------
Πηγή: marinenews.gr-Του Μιχάλη Λάμπρου
----------------------------------------------------