Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Εξέλιξη του δικτύου οπτικών ινών στα Κύθηρα.

Όπως είναι γνωστό η σελίδα παρακολουθεί την εξέλιξη της κατασκευής και της σύνδεσης του κατασκευαζομένου έργου της εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών στο νησί μας από τον ΟΤΕ.

Καθώς ήδη το έργο βρίσκεται στα τελευταία στάδια κατασκευής του, ήδη τοποθετούνται τα κιβώτια σύνδεσης και ολοκληρώνονται τα έργα, τίθεται το θέμα το πως το δίκτυο που έγινε θα συνδεθεί με το κύριο δίκτυο, έτσι ώστε να λειτουργήσει πλέον ουσιαστικά και να ξεκινήσουν οι συνδέσεις των καταναλωτών.

Στα πλαίσια της διερεύνησης για την οικονομικώτερη και αποδοτικώτερη μέθοδο σύνδεσης την προσεχή εβδομάδα επισκέπτεται το νησί μας τμήμα τεχνικών του ΟΤΕ για διερεύνηση σύνδεσης μέσω υποθαλάσσιας γραμμής με το ηπειρωτικό δίκτυο.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του ΟΤΕ η περίπτωση της υποθαλάσσιας σύνδεσης αποτελεί μία εκ των προς διερεύνηση και έγκριση λύσεων, μη αποκλειομένης οιασδήποτε άλλης λύσεως σύνδεσης.

Όλες οι μέθοδοι και προτάσεις συνδέσεων θα εξετασθούν στην αρμόδια κεντρική τεχνική υπηρεσία του ΟΤΕ και θα εγκριθεί η πιο αποδοτική και οικονομικά εφικτή.

Το βέβαιο όμως είναι ότι η σύνδεση θα πραγματοποιηθεί εφόσον υπάρξει πλήρης περαίωση των εκτελουμένων έργων.

Ευελπιστούμε ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν νεώτερες πληροφορίες για το θέμα και το έργο θα ολοκληρωθεί επ' ωφελεία ολόκληρου του νησιού και της προόδου του όσο το συντομώτερο γίνεται.
---------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------