Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Επιτυχία της Πρωτοβουλίας, κακά μαντάτα για το νησί

Στις χθεσινές δημοτικές εκλογές, η Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία απέσπασε 285 περίπου ψήφους, δηλαδή σχεδόν το 10% του συνόλου, και εξασφάλισε μία έδρα στο καινούργιο δημοτικό συμβούλιο για τον Βύρωνα Πρωτοψάλτη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της. Μεγάλη και αναμφισβήτητη επιτυχία για έναν συνδυασμό που ξεκίνησε από το πουθενά με σκοπό να αντιπολιτευθεί χωρίς να διαθέτει χρηματοδότες, κομματικές πλάτες ή μεγάλα πολιτικά σόγια.

 

Δυστυχώς, τα νέα για το μέλλον των Κυθήρων προδιαγράφονται πιό δυσοίωνα, αφού μια στιγματισμένη και αμφιβόλου αξιοπιστίας δημοτική αρχή κατάφερε να πείσει τους μισούς συν έναν συμπολίτες μας να την εμπιστευθεί για μία ακόμα τετραετία. Το αποτέλεσμα αυτό χρωστάει αφενός στην εντατική παραπληροφόρηση σχετικά με το υποτιθέμενο «έργο» του Θόδωρου Κουκούλη και των πέριξ αυτού, και αφετέρου στον μεγάλο αριθμό ετεροδημοτών που φαίνεται να ήλθαν να ψηφίσουν με έξοδα της παράταξης – χωρίς να επεκταθούμε σε άλλου είδους προεκλογικά μαγειρέματα.

Τεράστια όμως ευθύνη φέρει και ο συνδυασμός «Δήμος για όλους» που διεξήγαγε έναν άνευρο και χωρίς πεποίθηση προεκλογικό αγώνα, παρουσιάζοντας ένα ηθελημένα ανομοιογενές ψηφοδέλτιο με ηγέτη τον άνθρωπο που έχασε τις εκλογές του 2007. Αυτοί που τελικά επέλεξαν να στηρίξουν (με ή χωρίς ενθουσιασμό, δεν έχει σημασία) τη δεύτερη αυτή άπελπι προσπάθεια του Παναγιώτη Πρωτοψάλτη φέρουν μεγάλη ευθύνη απέναντι στον Κυθηραϊκό λαό.

Η Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία ετοιμάζεται ήδη για τους αγώνες της επόμενης τετραετίας. Μέρος της προετοιμασίας αυτής αποτελεί η μελέτη της σωρείας προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει άμεσα το νησί, και ένα δεύτερο μέρος η ανάλυση των εσφαλμένων κινήσεων που πιθανώς συνέβαλαν στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα. Παράδειγμα που θα ήταν ίσως χρήσιμο να ακολουθήσουν και άλλοι.

8 Νοεμβρίου 2010
--------------------------------------
Πηγή: protovouliakythera.com
--------------------------------------