Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

“Δεν θα μείνει κανένα νησί χωρίς συγκοινωνία”

Λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργεί στην ελληνική ακτοπλοΐα λόγω της οικονομικής κρίσης αναζητά η κυβέρνηση. Τον δύσκολο ρόλο έχει αναλάβει ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων κ. Γιάννης Διαμαντίδης.

«Είναι αλήθεια ότι η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει προβλήματα και στις εταιρείες της ακτοπολοΐας. Εχω συζητήσει διεξοδικά μαζί τους τόσο τις προτάσεις που έχουν όσο και το τι μπορεί πραγματικά να γίνει στα μέτρα του εφικτού. Και πάντως κάποια από τα αιτήματα τους, θα τα επιλύσω…», επισήμανε ο Γιάννης Διαμαντίδης μιλώντας στο protothema.gr

«Εκτιμώ ότι όλοι μαζί μπορούμε να περάσουμε τον “κάβο” σε αυτές τις δύσκολες εποχές ώστε στη συνέχεια κι εκείνοι να κερδίσουν. Τώρα όλοι πρέπει να βάλουν “πλάτη” και να μη δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα. Πάντως, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μη μείνει κανένα νησί μας χωρίς συγκοινωνία».

Όσον αφορά τις άγονες γραμμές ο υπουργός τόνισε:

«Ελπίζω όλοι να αντιλαμβάνονται τη δύσκολη συγκυρία που περνάει το ελληνικό κράτος. Από εκεί και μετά συζήτησα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και του έθεσα μετ’ επιτάσεως την αναγκαιότητα της αύξησης των κονδυλίων για τις άγονες γραμμές. Στα νησιά ζούνε Ελληνες πολίτες και το κράτος θα πρέπει να επιδείξει την κοινωνική -και όχι μόνο- αλληλεγγύη του προς αυτούς».

Για το θέμα της αύξησης των άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών και της καταβολής εκατοντάδων εκατομμυρίων για την επιδότησή τους ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος:

«Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη. Αυτόν οφείλουμε να υπηρετούμε παρέχοντας ποιοτικές - ποσοτικές και οικονομικά προσιτές υπηρεσίες. Το ακτοπλοϊκό τοπίο θα αλλάξει. Αν με τα εκατοντάδες εκατομμύρια των επιδοτήσεων είχαν αγοραστεί ή ναυπηγηθεί νέα πλοία, δεν θα υπήρχαν άγονες γραμμές. Εμείς θα τολμήσουμε, θα εξετάσουμε λύσεις όπως το μεταφορικό ισοδύναμο, κάτι που θέλουν και οι νησιωτικές κοινωνίες προσφέροντας την ευκαιρία για ανταγωνιστική ανάπτυξη των νησιών», κατέληξε.
------------------------------
Πηγή: protothema.gr
------------------------------