Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Δόθηκε παράταση έως την 20η Δεκεμβρίου για τις πληρωμές της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΟΓΑ

Δύο μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας δόθηκε τελικά η παράταση της καταβολής των εισφορών του ΟΓΑ, με ανακοίνωση του γραφείου του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Κεγκέρογλου.

Οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων έχουν λοιπόν περιθώριο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου για να καταβάλουν τις εισφορές τους στα τοπικά καταστήματα των ΕΛΤΑ.

Η προθεσμία ως γνωστό έληγε στις 30 Νοεμβρίου. Μετά την απόφαση για παράταση οι ασφαλισμένοι έχουν περιθώριο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου ώστε να καταβάλουν τις εισφορές τους στα τοπικά ΕΛΤΑ.

Στη συνέχεια μπορούν να κάνουν τις καταβολές τους μέσω της ΑΤΕ με τη χρήση ειδικού εντύπου. Επίσης οι πληρωμές των εργοδοτών – επιχειρήσεων θα πραγματοποιηθούν μέσω ΑΤΕ με την προσκόμιση του εντύπου για την ΑΤΕ (ΚΜΠ 640) εντός του μηνός Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους. Υπενθυμίζουμε ότι και πέρσι είχε δοθεί ανάλογη παράταση με απόφαση του τότε διοικητή του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου.

Η παράταση, το 2009 δόθηκε με το αιτιολογικό της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και των απωλειών στο αγροτικό εισόδημα.
-----------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-----------------------