Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Αύριο Δευτέρα 29/11 στις Βρυξέλλες η έναρξη της διαβούλευσης για τις λεπτομέρειες της ΚΑΠ μετά το 2013

Στο αυριανό Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, που θα συνέλθει στις Βρυξέλλες, ξεκινά και επίσημα η διαβούλευση στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. πάνω στις προτάσεις που έδωσε στην δημοσιότητα, στις 18 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το μέλλον της ΚΑΠ μετά το 2013.

Κατά την διάρκεια της συνόδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία της υπουργού Γεωργίας του Βελγίου, κας Sabine Laruelle, επικουρούμενης από τον υπεύθυνο για την αλιεία πρωθυπουργό της περιφέρειας της Φλάνδρας, κ. Kris Peeters, οι υπουργοί, παρουσία του Επιτρόπου Γεωργίας κ. Dacian Cioloş, θα έχουν μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων.

Ανάλογες συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε επόμενα Συμβούλια υπουργών καθώς και στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ ήδη μια πρώτη ενημέρωση είχαν οι ευρωβουλευτές μέλη της Επιτροπής Γεωργίας από τον Επίτροπο στις 18 Νοεμβρίου.

Τα συμπεράσματα αυτών των συζητήσεων, καθώς και τα αντίστοιχα δημόσιας διαβούλευσης που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των οργανώσεων των αγροτών και των ενδιαφερόμενων κοινωνικών φορέων, θα αξιοποιηθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την σύνταξη συγκεκριμένων νομοθετικών προτάσεων που αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα στις 11 Ιουλίου 2011.

Από ελληνικής πλευράς στο συμβούλιο εκτός από τον υπουργό Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη θα παρευρεθούν ο υφυπουργός Γιάννης Κουτσούκος και η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Γεωργία Μπαζώτη


------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
------------------------