Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Οι αλιείς με βιντζότρατα θα μπορούν να χρησιμοποιούν παράκτια εργαλεία ψαρέματος, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΘΥΝΑΛ

Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Αλιέων με Βιντζότρατα, υπέγραψε Εγκύκλιο με την οποία θα μπορούν οι αλιείς με βιντζότρατα να χρησιμοποιούν άλλα εργαλεία ψαρέματος.

Σημειώνεται ότι η ΕΕ έχει επιβάλει περιορισμό της αλιείας με το εργαλείο βιντζότρατα σε εφαρμογή του κανονισμού 1967/2006 και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν για τους αλιείς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας: «ενημερώθηκαν (σ.σ. Πανελλήνια Ένωση Αλιέων με Βιντζότρατα) για την υπογραφή από τον κ. Υπουργό της Εγκυκλίου που επιλύει ένα πρόβλημα επιβίωσης των ιδιοκτητών 20 επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών που εργάζονταν με το εργαλείο βιντζότρατα, αλλά δεν διέθεταν άλλα πλήρως λειτουργικά εργαλεία (δίχτυα, παραγάδια, κ.α.), αντιμετωπίζοντας ιδιαίτερα σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, επιτρέποντας τους να συμπληρώσουν την Άδεια του σκάφους τους και με άλλα παράκτια εργαλεία, προκειμένου να μπορούν να εργαστούν με αυτά και να συμπληρώσουν το εισόδημα τους.

Ταυτόχρονα θα συνεχιστούν οι προσπάθειες του κ. Υπουργού για την ανακούφιση του οικονομικού και κοινωνικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι αλιείς».




Επίλυση προβλημάτων αλιέων από τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη

Ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε στις 22-10-10 με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Αλιέων με Βιντζότρατα, υπέγραψε Εγκύκλιο η οποία επιλύει ένα σημαντικό πρόβλημα τους.

Κατά την πολύωρη συνάντηση που είχαν σήμερα μετά από την Γενική τους Συνέλευση με τον Σύμβουλο Αλιείας του κ. Υπουργού, προκειμένου να υπενθυμίσουν την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, αναζήτησαν από κοινού εφικτές λύσεις κι ενημερώθηκαν γα την εξέλιξη στα διάφορα ζητήματα που είχαν θέσει στην προηγούμενη συνάντηση τους.

Ειδικότερα, ενημερώθηκαν για την υπογραφή από τον κ. Υπουργό της Εγκυκλίου που επιλύει ένα πρόβλημα επιβίωσης των ιδιοκτητών 20 επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών που εργάζονταν με το εργαλείο βιντζότρατα, αλλά δεν διέθεταν άλλα πλήρως λειτουργικά εργαλεία (δίχτυα, παραγάδια, κ.α.), αντιμετωπίζοντας ιδιαίτερα σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, επιτρέποντας τους να συμπληρώσουν την Άδεια του σκάφους τους και με άλλα παράκτια εργαλεία, προκειμένου να μπορούν να εργαστούν με αυτά και να συμπληρώσουν το εισόδημα τους.

Ταυτόχρονα θα συνεχιστούν οι προσπάθειες του κ. Υπουργού για την ανακούφιση του οικονομικού και κοινωνικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι αλιείς.
---------------------
Πηγή: agrotypos.gr
--------------------