Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ροντούλης: «Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εμπαίζει τους συνταξιούχους αγρότες»

Πρέπει αμέσως να συμπεριληφθούν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ στην ελάχιστη εισοδηματική ενίσχυση των 100 έως 300 ευρώ, που θα λάβουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι των άλλων ασφαλιστικών οργανισμών, τόνισε ο.... Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης, στη Βουλή.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, ο κ. Ροντούλης, επισημαίνοντας τη μεγάλη αδικία και τον εμπαιγμό που συντελείται από την Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ, σε βάρος του αγροτικού πληθυσμού της χώρας, τόνισε τα εξής:

«Προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι θα δοθούν στους συνταξιούχους του ΟΓΑ 550 ευρώ σύνταξη, όχι σε βάθος τετραετίας, αλλά άμεσα. Η δέσμευση αυτή πήγε περίπατο αφού, βέβαια, πρώτα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πήρε από τους συνταξιούχους αγρότες τις απαραίτητες ψήφους για να ανέλθει στην Κυβέρνηση.

Επίσης, θεσμοθετημένα και νομοθετημένα υπάρχει μία αύξηση των 20 ευρώ που έπρεπε να δοθεί στους συνταξιούχους του ΟΓΑ από 1ης Ιουλίου του 2010. Αυτή η αύξηση δεν έχει δοθεί ακόμα.

Επιπροσθέτως, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ δεν λαμβάνουν ΕΚΑΣ, ενώ παίρνουν σύνταξη όταν φθάσουν το εξηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους, ανεξαρτήτως του χρόνου εργασίας τους που μπορεί να φθάσει ακόμη και πάνω από τα σαράντα επτά έτη.

Εάν προσμετρηθούν όλα αυτά γίνεται φανερό, ότι η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε τροποποίηση της νομοθετικής ρύθμισης, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ σ’ αυτό το πενιχρό έστω επίδομα. Δεν είναι δυνατόν ο κ. Παπανδρέου και η Κυβέρνησή του να υπόσχεται διάφορα, και την ίδια στιγμή με προκλητικό τρόπο να εξαιρεί τους αγρότες από τη λήψη της εισοδηματικής αυτής ενίσχυσης», κατέληξε ο κ. Ροντούλης.
-------------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-------------------------