Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Το 1 εκ ευρώ «αγγίζουν» οι ενισχύσεις του Μέτρου για προσωρινή παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων

Στο ποσό των 1.000.605 ευρώ φτάνει ο προϋπολογισμός του Μέτρου1.2 «Προσωρινή Παύση Αλιευτικών Δραστηριοτήτων» του Άξονα Προτεραιότητας 1, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007−2013.

Οι διαδικασίες υπαγωγής πράξεων και καταβολής των οικονομικών ενισχύσεων στους δικαιούχους του μέτρου καθορίζονται με την με αριθμό 58 κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Σκανδαλίδη και των υφυπουργών Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη, Εσωτερικών, Γ. Ντόλιου, Οικονομίας – Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Π. Ρήγα.

Αναλυτικότερα, με βάση την απόφαση, δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου 1.2 είναι αλιείς ιδιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών και οι οποίοι πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του επαγγελματία αλιέα, όπως καθορίζονται από την εθνική νομοθεσία.

Επίσης τα σκάφη τα οποία παύουν προσωρινά την αλιευτική τους δραστηριότητα πρέπει να είναι ενεργά, καταχωρημένα στο Κοινοτικό Αλιευτικό Μητρώο και να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις της κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας που διέπει τα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη.

Σύμφωνα με την απόφαση, ως αρχή πιστοποίησης καταστάσεων δαπανών και αιτήσεων πληρωμής, πριν διαβιβαστούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει οριστεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Επίσης, έχει οριστεί και ως φορέας υπεύθυνος για την είσπραξη των πληρωμών από την Επιτροπή και για τη διενέργεια πληρωμών στους δικαιούχους για το ΕΠ ΑΛΙΕΙΑΣ 2007−2013.


--------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
--------------------------