Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Επικίνδυνο φάρμακο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ε.Ο.Φ., ο οποίος ενημερώθηκε από τις αντίστοιχες γερμανικές αρχές, κυκλοφορεί σκεύασμα με την ονομασία «Estrogenolit RX Starter Pack 728μg», το οποίο περιέχει την απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία μεστανολόνη, χωρίς να αναγράφεται στη συσκευασία του.


Ο Ε.Ο.Φ. προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν και να μην κάνουν χρήση του εν λόγω προϊόντος, καθώς η μεστανολόνη, που περιέχει, έχει ανδρογόνο και αναβολική δράση, ενώ εμπίπτει στις διατάξεις της υπ? αρ. 34912 (ΦΕΚ 3170 Β΄/30-12-2011) περί απαγορευμένων ουσιών (διενεργήθηκε επίσημος εργαστηριακός έλεγχος).

Το προϊόν παρουσιάζεται ως ενισχυτικό της γυναικείας σεξουαλικής δραστηριότητας και δεν αποκλείεται η διάθεσή του να γίνεται στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας Ε.Ο.Φ. από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή και γi' αυτό είναι απαραίτητη η ενημέρωση του Οργανισμού σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή οποιουδήποτε το συγκεκριμένο μη εγκεκριμένο προϊόν
-------------------------------------------------.
Πηγή: farmakeutikoskosmos.gr
-------------------------------------------------