Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Η απάντηση στην Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού, Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου σχετικά με τη δημοπράτηση έργων σε νησιωτικούς Δήμους.

Σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της  Ένωσης Κεντρώων κ. Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, σχετικά με τις δυσκολίες δημοπράτησης δημοτικών έργων σε Δήμους μικρών νησιών και ορεινών περιοχών ο Υπουργός δημοσιών έργων έδωσε την ακόλουθη απάντηση.


Το σίγουρο είναι ότι τελικά η απάντηση του Υπουργού δεν δίνει καμία λύση στο υπάρχον θέμα και μάλλον περιπλέκει παρά επιλύει το όλο πρόβλημα.

Την στιγμή που η προσλήψεις προσωπικού στους Δήμους δεν είναι εφικτή από που προκύπτει η δυνατότητα προκήρυξης θέσεων επιστημονικού δυναμικού ( ;;; ) για την συμπλήρωση των απαραιτήτων 3 θέσεων Π.Ε. τεχνολογικής κατεύθυνσης ;;;

Μοιάζει λίγο με την αέναη παροιμία του εάν η κότα έκανε το αυγό η το αυγό την κότα.....

Ο κ. Σπίρτζης αν και γνήσιος τεχνολόγος φαίνεται ότι έχει λησμονήσει παντελώς την προέλευση του και το επάγγελμα του και χρησιμοποιεί φανταστικά σενάρια προερχόμενα από την άσβηστη επιθυμία του να παραμείνει ανέπαφος στον θώκο της υπουργικής καρέκλας και απλά με τα αλλεπάλληλα ατόπήματα του καταφέρνει να επιφέρει συνέχεια καίρια πλήγματα στην οιαδήποτε σκιώδη ανάπτυξη αυτής της χώρας.

Δεν θα διαφωνήσουμε ότι πολλά "χέρια" στον πολιτειακό χώρο επί πολλά χρόνιασ είχαν χώσει βαθειά τα στις τσέπες και ανέσυραν πλούτο προς όφελος τους. Αυτό όμως δεν πρέπει να οδηγεί και τις πραγματικές προσπάθειες, που καταβάλονται από ειλικρινείς και υπεύθυνους ανθρώπους για να πάει έστω ένα βήμα μπροστά ο τόπος, σε απελπισία και μη εκτέλεση.


Τις απαντήσεις που έδωσε ο Υπουργός στην Βουλή σχολίασε ως εξής ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ε. Χαρχαλάκης: 

Η απάντηση του αρμόδιου Υπουργού στην ερώτηση της Κυθήριας Βουλευτού κας. Μεγαλοοικονόμου για τις δημοπρασίες των έργων στα νησιά, είναι το λιγότερο εξοργιστική. 

Η ερώτηση αφορούσε τις ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ των έργων και ΟΧΙ την επίβλεψή τους κ. Υπουργέ! 

Δεν σας ζητήσαμε να επιβλέπουν την εκτέλεση και την ασφάλεια των έργων οι διοικητικοί υπάλληλοι (αν αυτό καταλάβατε, τότε δε χρειάζεται άλλη συζήτηση), σας ζητήσαμε να συγκροτούμε όργανα (επιτροπές) διεξαγωγής δημοπρασιών και με μη τεχνικούς υπαλλήλους, εφόσον δεν διαθέτουμε τουλάχιστον 3 που απαιτούνται. 

Εξάλλου επι δεκαετίες οι δημοπρασίες γίνονταν από τους υπαλλήλους μας (όλων των ειδικοτήτων) και η επίβλεψη από την ΤΥΔΚ, ουδέποτε θέσαμε θέμα επίβλεψης των έργων! 

Απαντάτε θεωρητικά και όχι επί της ουσίας. Μας λέτε να ζητήσουμε βοήθεια από την Περιφέρεια, μα αν η Περιφέρεια φτιάξει επιτροπές για τις 40 δημοπρασίες του Δήμου Κυθήρων, τότε φέτος ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος Δήμος δεν θα δημοπρατήσει έργο! Άρα ΤΙ θα γίνει;; 

Θα δημοπρατήσουμε το πολύ 6-7 έργα, από τα 40 που έχουν συμπεριληφθεί στον Προϋπολογισμό μας και για τα οποια ΜΑΤΩΝΟΥΜΕ να βρούμε πόρους και να αδειοδοτήσουμε - ωριμάσουμε! 

Αυτό είναι ανάπτυξη; Λέτε ότι είναι διαθέσιμο το Υπουργείο σας, να κάνει ΤΙ ακριβώς;; Να στείλει μηχανικούς στα Κύθηρα να κάνουν τις δημοπρασίες;;; Θα στείλετε δηλαδή μηχανικούς για 40 δημοπρασίες έργων στα Κύθηρα; Και θα κάνετε το ίδιο με όλους τους νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους;

Το θέμα δεν θα μείνει έτσι. Στο τέλος του χρόνου θα σας εγκαλέσουμε επίσημα (πολιτικά) για όλα τα έργα που καίτοι είχαν ωριμότητα και χρηματοδότηση (για την οποία κοπιάσαμε), δεν θα καταφέρουμε να δημοπρατήσουμε, επειδή εσείς απαντάτε για την επίβλεψη, ενώ εμείς φωνάζουμε εδώ και μήνες για τη ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ...!!! ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΣΑΜΕ) ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ (ΠΟΥ ΘΕΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ).

ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ 9ο FORUM ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ (17 ΚΑΙ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ) ΘΑ ΠΡΟΒΩ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ Σ Η Μ Ε Ρ Α ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ 2016... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΚ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ!

Στις Δημοκρατίες η παραπλάνηση ΔΕΝ συγχωρείται κ. Υπουργέ!
------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------------------