Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Ένας Σπάνιος Επισκέπτης στο Καψάλι

Ο αμείλικτος φωτογραφικός φακός συνέλαβε σήμερα ένα πολύ σπάνιο επισκέπτη να ξεκουράζεται πάνω σε μια δέστρα στο Καψάλι.

Πρόκειται για τον κόρακα της φωτογραφίας που αμέριμνος απολαμβάνει την ηρεμία του λιμανιού.

Φαίνεται ότι ανήκει στην οικογένεια των White-necked Raven, Corvus albicollis, της Αφρικής, για παράδειγμα, που έχει ένα λευκό κολάρο.

Ορισμένα άλλα είδη έχουν εκτεταμένο λευκό σε άλλα μέρη του σώματός τους επίσης.

Ακόμη και εκείνα τα είδη που είναι κανονικά μαύρα μπορεί να παρουσιάζουν λευκά κομμάτια σε μέρη του σώματός τους ή μπορεί να είναι εντελώς λευκά.

Οι Αμερικανοί Crows, Corvus brachyrhynchos, συχνά παρουσιάζουν προβλήματα με την εναπόθεση χρωστικών ουσιών. Περίπου το 1% των νεοσσών που ζωνώνω στη Νέα Υόρκη δείχνουν κάποιες λευκές στα φτερά τους και τέσσερις φορές ότι πολλοί έχουν λευκά σημεία στα δάχτυλα των ποδιών τους, στον λογαριασμό τους ή σε κάποιο άλλο μέρος του σώματος.
μείο.

Ο "αλμπινισμός" ή κάποιο πρόβλημα με την παραγωγή χρωστικών μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους, πολλοί από τους οποίους είναι αρκετά διακριτοί μεταξύ τους. Μπορείτε να σκεφτείτε κάθε περίπλοκη διαδικασία, ενζυμικής και πρωτεϊνικής διαμεσολάβησης, σαν να ξεκινήσατε το αυτοκίνητό σας.

Πολλά πράγματα μπορεί να πάνε στραβά, όλα τα οποία οδηγούν σε εσάς που δεν μπορείτε να ξεκινήσετε το αυτοκίνητό σας. Μπορεί να μην έχετε το κλειδί, η μπαταρία μπορεί να είναι νεκρή, το καπάκι του διανομέα μπορεί να λείπει, το αυτοκίνητο μπορεί να είναι εκτός φυσικού αερίου κλπ.

Ομοίως, πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την σωστή κατανομή χρωστικής στα φτερά των πουλιών, Λευκό αντί μαύρο κ.λ.π.

Τα προβλήματα μπορούν να εντοπιστούν στο χρόνο και στον τόπο (π.χ., κατεστραμμένο κυτταρικό κρεβάτι ή βραχυχρόνια δηλητηρίαση) και να οδηγήσουν σε λευκό σε περιορισμένες περιοχές, όπως το κοράκι που απεικονίζεται παραπάνω. Αν το πρόβλημα είναι πιο βασικό (π.χ. μια γενετική μετάλλαξη) ή συμβαίνει νωρίτερα, μπορεί να επηρεαστεί ολόκληρο το πουλί.


Μερικά κοράκια μπορεί να είναι εντελώς λευκά.

Πρόσφατα ένας σπάνιος κάτασπρος κόρακας "κυνηγός" πουλήθηκε στα Dubai για 40.000 Dhm Ντίρχαμς)
--------------------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Γιώργος Σάμιος
---------------------------------------------------------------------------