Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Σε εκδηλώσεις της Αίγινας η βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά

Στη ζωτική σημασία που έχει για την Οικονομία της χώρας μας ο τουριστικός κλάδος αναφέρθηκε η βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά, κατά τη διάρκεια ημερίδας για τον Τουρισμό που διοργάνωσε ο Δήμος Αίγινας την Τετάρτη 31 Μαΐου.

«Ο τουρισμός, η μοναδική “βαριά βιομηχανία” που διαθέτει η χώρα μας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος ανάπτυξης και οικονομικής ανάτασης», τόνισε η κ. Γεννιά και πρόσθεσε: «Τα στοιχεία των τελευταίων ετών αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο τουρισμός ως κλάδος, όχι μόνο είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική οικονομία, αλλά και αυτός που δεν επηρεάστηκε από την κρίση των τελευταίων ετών. 

Συνεπώς καθίσταται αναγκαίο, απολύτως ξεκάθαρο και ρεαλιστικό, ότι η προσοχή μας ως χώρα πρέπει να στραφεί στους κλάδους, όπου μπορούμε να έχουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Προέτρεψε δε τις παραγωγικές δυνάμεις να στραφούν στην εύρεση τρόπων εκμετάλλευσης και αξιοποίησης των τουριστικών υποδομών και δυνατοτήτων της πατρίδας μας.

Η κ. Γεννιά απηύθυνε χαιρετισμό και σε σεμινάριο, με θέμα τη Γνώση και Διαχείριση του Κρασιού στο χώρο της εστίασης, που διοργάνωσαν τo  ΔΙΕΚ Αίγινας, η Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Αίγινας και ο Σύλλογος Φίλων Φεστιβάλ Φιστικιού.


Τόνισε ότι ο τομέας της παραγωγής και της σωστής προώθησης των προϊόντων στα οποία σαφώς υπερτερούμε, θα μπορούσαν να αποτελούν το όχημα εξόδου από την κοινωνικοοικονομική κρίση.

«Είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα στη σύγχρονη εποχή με τα γνωστά προβλήματα και τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, να υπάρχουν δρόμοι διεξόδου από την κρίση και από την έλλειψη οικονομικής ανάπτυξης. Συνεπώς είναι απαραίτητες τέτοιες προτάσεις και αφορμές συζήτησης για τομείς όπου η χώρα μας μπορεί να έχει το ανταγωνιστικό και το συγκριτικό πλεονέκτημα», κατέληξε η βουλευτής.

Τέλος, ακολούθησε επίσκεψη στα γραφεία της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ και συζήτηση με τα μέλη του συντονιστικού. Η Γεωργία Γεννιά συνεχάρη τα νέα μέλη του συντονιστικού για την εκλογή τους και ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους.