Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 15/6/2017 - Συνάντηση Δημάρχου με ΥΠ.ΕΣ.

Την Τετάρτη 14/6 ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης είχε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και τους συνεργάτες του στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί νησιωτικοί Δήμοι, κυρίως σχετικά με την δημοπράτηση των έργων, μετά και τις διαρκείς αλλαγές της σχετικής νομοθεσίας από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι σήμερα.


Υπήρξε αναλυτική συζήτηση για μια σειρά θεμάτων, όπως η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Δήμο καθώς έχουν εγκριθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία τρεις θέσεις τακτικού προσωπικού και ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ θα επιταχυνθούν.

Παράλληλα ο Δήμαρχος ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι ο Δήμος Κυθήρων υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης (τεχνικό δελτίο) για την ανακατασκευή 7 παιδικών χαρών και την κατασκευή 2 νέων, με συνολικό αιτούμενο πόσο χρηματοδότησης 600.000€.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι τα αιτήματα όλων των Δήμων για παιδικές χαρές θα εξεταστούν με πολύ προσοχή καθώς η Κυβέρνηση αναγνωρίζει τη μεγάλη δυσκολία (οικονομική, διαδικαστική και γραφειοκρατική) κυρίως των επαρχιακών και νησιωτικών Δήμων στο να προσαρμόσουν τις παιδικές τους χαρές στις αυστηρές προβλέψεις της νομοθεσίας.

Τέλος ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Σκουρλέτη για τις υπό εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης των ΧΑΔΑ σε Κύθηρα και Αντικύθηρα, τις οποίες θα επιθεωρήσει και η Περιφερειάρχης Αττικής κα. Ρένα Δούρου με σειρά στελεχών της Περιφέρειας, σε προγραμματισμένη επίσκεψή της στα Κύθηρα στα τέλη Ιουλίου.
-----------------------
Πηγή:  kythira.gr
-----------------------