Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Δήμου Κυθήρων

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14-2-2011 και την ανακοίνωση της παράταξης "Κυθηραική Πρωτοβουλία" έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: 

Η αποδοχή των προσκλήσεων να συμμετέχει σε συσκέψεις, σηναντήσεις, με θεσμικούς φορείς εκ μέρους του Δημάρχου, το θεωρούμε ύψιστο καθήκον, τόσο μάλλον που στην προκειμένη περίπτωση η πρόσκληση ήταν απο τον καθ' ύλην αρμόδιο Υπουργό κ. Ραγκούση. 

Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι ο Δήμαρχος για να ανταποκρίνεται επαρκώς στα καθήκοντά του πρέπει να μπορεί να ταξιδεύει τακτικότατα και με τις επαφές του να προωθεί τα συμφέροντα του νησιού. 

Και σ' αυτό τον τομέα ο σημερινός Δήμαρχος τα καταφέρνει περίφημα. 

Στη συνεδρίαση εξηγήθηκαν επαρκώς οι λόγοι της απουσίας του και η αναγκαιότητα πραγματοποίησης της συνεδρίασης. 

Η διαχείρηση των υποθέσεων του δήμου πρέπει να είναι, και ειναι διαφανής αλλά και να χαρακτηρίζεται για την αποτελεσματικότητά της. 

Όλες οι επιτροπές ελέγχονται απο το Δημοτικό Συμβούλιο και η συγκρότησή τους έχει προβλεφθεί απο τον νομοθέτη, ώστε να είναι λειτουργικές, και όχι να αποτελούν πεδίο παραταξιακής αντιπαράθεσης. 

Στην επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής η πρόταση της πλειοψηφίας ήταν πράγματι διαπαραταξιακή με αντικειμενικά κριτήρια, και εδώ φάνηκε η παντελής έλλειψη συνεννόησης απο την μεριά της αντιπολίτευσης. 

Κατά τα λοιπά η σημερινή δημοτική πλειοψηφία εργάζεται αδιάκοπα για την προσαρμογή του Δήμου στα νέα δεδομένα το ταχύτερο και στην υλοποίηση του προγράμματος που έχει εγκρίνει ο Κυθηραϊκός λαός. 

Αυτό το κάνει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα χωρίς καμία σκόπιμη η άσκοπη επίδειξη δύναμης η άλλης ιδιότητας.