Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Δεν κλείνουν καταστήματα της ΑΤΕ σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνση Διαρκούς Βελτίωσης της Τράπεζας

Μπορεί να υπάρξουν σταδιακές τροποποιήσεις στον εσωτερικό τρόπο λειτουργίας του δικτύου της ΑΤΕbank για την άμεση μείωση του λειτουργικού κόστους, όμως δεν προβλέπεται η παύση λειτουργίας Μονάδων της Αγροτικής Τράπεζας. Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο της αναπληρώτριας προϊσταμένης της Διεύθυνσης Διαρκούς Βελτίωσης της Αγροτικής Τράπεζας κ. Β. Ορφανίδου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η παραπάνω εξέλιξη ήρθε ύστερα από ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Χαράς Κεφαλίδου για το ενδεχόμενο να σταματήσει η λειτουργία υποκαταστημάτων της ΑΤΕ σε διάφορους δήμους του νομού Δράμας.

Η Διεύθυνση Διαρκούς Βελτίωσης της Αγροτικής, σχετικά με τη φημολογούμενη τον τελευταίο καιρό παύση λειτουργίας Καταστημάτων της ΑΤΕBank, τονίζει ότι «βασικός στόχος της Τράπεζας συνεχίζει να αποτελεί η απρόσκοπτη και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πελατών της με προσφορά ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών».

Η παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών προς όλους τους πελάτες της ATEbank συνδυάζεται με την ενίσχυση του λειτουργικού μοντέλου εξυπηρέτησης δανείων, αναφέρει η κ. Ορφανίδου και σημειώνει ότι «ο ανταγωνισμός εφαρμόζει ήδη με επιτυχία ένα πλήρως κεντροποιημένο μοντέλο λειτουργίας, το οποίο σταδιακά υλοποιείται και από την ΑΤΕbank».

Επίσης η Διεύθυνση Διαρκούς Βελτίωσης της Τράπεζας ενημερώνει ότι «το προσωπικό που στελεχώνει τα Καταστήματα, προγραμματίζεται να εκπαιδευτεί σε πιο εξειδικευμένου τύπου διαχείριση και εξυπηρέτηση της πελατειακής βάσης της Τράπεζας.

Κατά συνέπεια, το νέο μοντέλο λειτουργίας θα καταστήσει ακόμα και τις μικρές Μονάδες, πιο αποδοτικές στην εξυπηρέτηση και προώθηση ενός μεγάλου εύρους λοιπών προϊόντων της Τράπεζας και του Ομίλου και στην εν γένει αύξηση των τραπεζικών εργασιών στην τοπική αγορά».
--------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
--------------------