Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΟ της ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Στην Αθήνα σήμερα 10/2/2011 συνεδρίασε η ελεγκτική επιτροπή του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών στο γραφείο του, που βρίσκεται στην οδό Θεμιστοκλέους 5 – Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Μέγαρο του ʻΤριφυλλείου Ιδρύματοςʼ, ύστερα από πρόσκληση του Δ.Σ για να ελέγξει τη διαχείριση της χρήσεως 2010 και να συντάξει την έκθεση της.

Στην εξελεγκτική επιτροπή παρεδόθη από τον Ταμία αντίγραφο της χρηματικής διαχείρισης της 31.12.2010, ως και τα δικαιολογητικά από τα οποία εξάγονται τα παρακάτω, και τα οποία έχουν υπογραφεί και εγκριθεί προηγουμένως από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η Ε.Ε αφού εξέτασε λεπτομερώς όλα τα δικαιολογητικά διαχείρισης και τα διοικητικά βιβλία

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ

1. Με τα Γ.Ε (Νο 1-28), εισπράχθηκε κατά την διάρκεια της χρήσης ποσό 17.186,25 € (Δεκαεφτά χιλιάδες εκατόν ογδόντα έξι ευρώ και είκοσι πέντε λεπτά) και με το υπόλοιπο της προηγούμενης χρήσης 2009, ποσό 32499,30 € ( Τριάντα δύο χιλιάδες τετρακόσια ενενήντα εννιά ευρώ και τριάντα λεπτά), διαμορφώνεται σύνολο χρήσης ταμείου, ποσό 49685,55 € (Σαράντα εννιά χιλιάδες εξακόσια ογδόντα πέντε ευρώ και πενήντα πέντε λεπτά).

2. Με τα Ε.Π (Νο 1-54) και με τα συνημμένα δικαιολογητικά των πληρωμών, εμφανίζονται πληρωμές ύψους 13747,92 € (Δεκατρείς χιλιάδες εφτακόσια σαράντα εφτά ευρώ και ενενήντα δύο λεπτά), παραμένοντας έτσι υπόλοιπο χρέωσης 35937,63 € (Τριάντα πέντε χιλιάδες εννιακόσια τριάντα εφτά ευρώ και εξήντα τρία λεπτά), που μεταφέρεται ως υπόλοιπο ταμείου για τη νέα χρήση 2011.

3. Τα παραστατικά του ταμείου ευρέθησαν πλήρη και τακτικά υπογεγραμμένα και καταχωρημένα στο βιβλίο του ταμείου.

4. Από τα βιβλία καταχωρήσεως των πρακτικών του Δ.Σ και της Γεν.Συνέλευσης προκύπτει ότι όλες οι ενέργειες και διαχειριστικές πράξεις του Δ.Σ εντός της χρήσης είναι νομότυπες, έχουν εγκριθεί αρμοδίως και στηρίζονται στις διατάξεις του καταστατικού και τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων του Συνδέσμου.

Γενικότερα τα βιβλία του Συνδέσμου (το Μητρώο, Πρωτόκολλο αλληλογραφίας), το αρχείο και η βιβλιοθήκη του Συνδέσμου τηρούνται με παραδειγματική τάξη και επιμέλεια.

Η Ε.Ε διαπιστώνει ότι το Δ.Σ κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του έναντι των μελών για την προώθηση γενικότερου ενδιαφέροντος θεμάτων, την απονομή των υποτροφιών του Κληροδοτήματος Στάθη, τη συνέχιση της διδασκαλίας Κυθηραϊκών χορών και διάφορες εκδηλώσεις στην Αθήνα και στα Κύθηρα, οι οποίες πράγματι οργανώθηκαν με επιτυχία και
ικανοποίησαν τα μέλη του συνδέσμου.

Ύστερα από τις παραπάνω διαπιστώσεις η Ε.Ε ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίζει ότι η διαχείριση της περιουσίας του Κυθηραικού Συνδέσμου και των διαφόρων υποθέσεων του διεξήχθη από το Δ.Σ νομότυπα και αποτελεσματικά χωρίς παραλείψεις.

Για το λόγο αυτό εισηγείται στη Γενική Συνέλευση την έγκριση της και την απαλλαγή του Δ.Σ και της Ε.Ε από κάθε ευθύνη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ........................................................ΤΑ ΜΕΛΗ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΓΕΤΗΣ .........................................ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

.................................................................................ΣΤΑΘΗ ΜΑΡΙΤΣΑ