Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Χοροεσπερίδα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών

Μια εξαιρετική βραδιά χάρισε ο "Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών", στα μέλη του και σε κάθε Κυθήριο και φιλοκυθήριο, που θέλησε να περάσει λίγες ώρες σε Κυθηραϊκή γή και κυθηραϊκό περιβάλλον, μέσα στην καρδιά της Αθήνας.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου αποφάσισε εφέτος να οργανώσει την χοροεσπερίδα του, στην αίθουσα του Τριφυλλείου Ιδρύματος, που προσφέρεται πάντοτε δωρεάν, για να συμπιεστεί το κόστος, ώστε όσοι θελήσουν να παρευρεθούν, να ξοδέψουν πολύ λίγα χρήματα, αφού τώρα πια σε κανέναν δεν περισεύουν.

Έτσι 150 άτομα βρεθήκαμε σε μια ζεστή Τσιριγώτικη ατμόσφαιρα, σ' ένα πολύ γνωστό και οικείο χώρο και αυτό συνετέλεσε στην αναθέρμανση των σχέσεων μας, που τις χαλαρώνει η καθημερινότητα και τα προβλήματα αυτής της περιόδου.


Για τον στολισμό της αίθουσας φροντισαν οι κυρίες επί των δημοσίων σχέσεων του Δ.Σ. του Κ.Σ.Α., Κυριακή Γρηγ. Κασιμάτη και Τούλα Ξηνταράκου.

Με την ευαισθησία που τις διακρίνει και την πείρα τους, φρόντισαν και την τελευταία λεπτομέρεια και η αίθουσα φόρεσε τα γιορτινά της.


Η βραδιά ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό και καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Γεώργιο Καρύδη, ο οποίος ευχήθηκε καλή διασκέδαση.

Αμέσως μετά το χορευτικό του Συνδέσμου με επίβλεψη και προγραμματισμό της δασκάλας κ. Λίτσας Γαλανάκη, χόρεψε τους τοπικούς μας χορούς με πολύ κέφι και καταχειροκροτήθηκε.




Με τάξη προσφέρθηκε φαγητό από κέτερινγκ με άφθονο κρασί, που κάποιοι ειδικοί του έβαλαν καλό βαθμό. Όμως για το κέφι που δημιουργήθηκε υπεύθυνη είναι η τριμελής ορχήστρα, η οποία πραγματικά έδωσε τον καλύτερο της εαυτό. Ανάμεσα της και ένας Τσιριγώτης της διασποράς με το επίθετο Καλλίγερος.


Η πλούσια λαχειοφόρος αγορά, που ενισχύθηκε σημαντικά με την χορηγία της "Κ.ΡΑΪΚΟΣ Α.Ε." δημιούργησε χαρούμενη ατμόσφαιρα και όλοι έφυγαν φορτωμένοι με δώρα.

Στο τέλος προσφέρθηκαν ξεροτήγανα και τσιπούρα, για τα οποία φρόντισε μια πολύ γνωστή κυρία, που επιθυμεί να μείνει ανώνυμη.



Η 12η Φεβρουαρίου 2011, ήταν γαι τους Τσιριγώτες της Αθήνας και όχι μόνον, μια ξεχωριστή βραδιά.

Ίσως μερικοί θα την θυμούνται για χρόνια..
------------------------------------
Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος
------------------------------------