Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Ηλίας Ψινάκης: «Λαμόγια και κλέφτες πάρτε τον "π@@@@" από τον Μαραθώνα»

Πριν την εκλογή του, είχε υποσχεθεί «κάθαρση» στο Δήμο Μαραθώνα και αποδεικνύει με πράξεις πως δεν ήταν λαγοί με πετραχήλια που έταζε λόγω πολιτικής καμπάνιας. Τώρα, ο Ηλίας Ψινάκης δικαιώνεται και μάλιστα μέσω ποινικού δικαστηρίου για την πολύκροτη υπόθεση κακοδιαχείρισης του δημοτικού κοιμητηρίου Μαραθώνα.


Σύμφωνα με απόφαση του Γ’ τριμελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών, καταδικάστηκαν οι κατηγορούμενοι Ιορδάνης Λουϊζος (πρώην δήμαρχος Μαραθώνα), Καλλιόπη Πατεράκη (πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών), Ευαγγελία Ζήση, Χαράλαμπος Εμέης και Μαρία Ζαφειροπούλου σε ποινές φυλάκισης με αναστολή, και ο Αθανάσιος Ζέρβας σε ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή.

Στους κατηγορουμένους δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ούτε το πλέον σύνηθες, αυτό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ πρωτύτερα είχε προηγηθεί σχετική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με την οποία είχαν τεθεί σε αργία ο πρώην δήμαρχος και η πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Ο Ηλίας Ψινάκης φρόντισε να εκφράσει και δημοσίως τη χαρά του, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία στο προσωπικό του προφίλ στο ίνσταγκραμ (το οποίο εμφανέστατα υπεραγαπά), γράφοντας από κάτω τα εξής: «Λαμόγια και κλέφτες πάρτε τον "π@@@@" από τον Μαραθώνα". Η Ελληνική Δικαιοσύνη και ο Άγιος Βασιλης μου έκαναν το καλύτερο Χριστουγενιατικο δώρο..."ΚΑΘΑΡΣΗ"...!!! Και είναι μόνο η αρχή...!!!». 


Ακολουθεί η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης:

Σύμφωνα με τη συνεδρίαση στις 25/11/2016 και την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου επιβάλλεται ποινή αργίας 6 μηνών από δόλο στους εγκαλούμενους Ιορδάνη Λουίζο και Καλλιόπη Πατεράκη (κατά πλειοψηφία).

Συγκεκριμένα:

Αναφορικά με τον εγκαλούμενο Ιορδάνη Λουίζο για: Παράβαση διατάξεων σχετικά με απευθείας αναθέσεις προμηθειών – εργασιών, χρηματοδότησης λειτουργικών δαπανών, συλλόγων, παραχώρησης χώρων που δεν ανήκουν στην κυριότητα του Δήμου Μαραθώνος.

Αναφορικά με την εγκαλούμενη Καλλιόπη Πατεράκη για: Τα ως άνω αναφερόμενα στον εγκαλούμενο Ιορδάνη Λουίζο και επιπλέον συμμετοχή σε συνεδριάσεις ανάθεσης προμηθειών σε συγγενή Β’ βαθμού.

 Επίσης, στη συνεδρίαση της 23ης Σεπτεμβρίου, αποφασίστηκε ομόφωνα να υποβληθεί, στους ανωτέρω, ποινή αργίας 3 μηνών από βαριά αμέλεια, αναφορικά με την ανάθεση εκμετάλλευσης του κυλικείου του Κοιμητηρίου Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνος.
---------------------------------
Πηγή : koolnews.gr
---------------------------------