Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων για τα Ακτοπλοϊκά δρομολόγια Κυθήρων-Αντικυθήρων

ΔΗΜΟΣ ΚΥθΗΡΩΝ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΎΠΟΥ & ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ

Μετά την ακινησία του "Βιτσέντζος Κορνάρος" για την ετήσια επιθεώρηση, αλλά και λόγω καθυστέρησης της καταβολής των μισθωμάτων από το Υπουργείο, έντονη είναι η ανησυχία των Κυθηρίων και ακόμη περισότερο των Αντικυθηρίων, για το μέλλον της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας.

Αυτός είναι ο λόγος των ενεργειών που έγιναν, από τους φορείς, και της δημοσιότητας που πήρε το ζήτημα.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, η παρουσία των δύο συγκεκριμένων πλοίων στην περιοχή έχει λύσει τό πρόβλημα, προσφέροντας σταθερά και αξιόπιστα δρομολόγια.

Οι ενέργειες του Δήμου Κυθήρων, υπηρετούν αυτό τον στόχο, στην διατήρηση της καλής συγκοινωνίας των τελευταίων χρόνων.

Θα ήταν άδικο να παραγνωρίζαμε την άψογη και συνεπή εξυπηρέτηση, που έχουμε από το τοπικό πλοίο "ΠΟΡΦΥΡΟΎΣΑ" όλο τον χρόνο.

Την δύσκολη περίοδο του χειμώνα με έξι δρομολόγια την εβδομάδα για τα Κύθηρα, χωρίς επιδότηση, και ένα επιδοτούμενο, για τα Αντικύθηρα καλύπτει τις ανάγκες των νησιών μας.

Αν και σ' αυτό το πλοίο δεν έχουν καταβληθεί τα μισθώματα, για το δρομολόγιο των Αντικυθήρων, δεν διέκοψε τα δρομολόγια. Αν κάποιο δρομολόγιο, γιά τα Αντικύθηρα δεν το εκτελέσει, λόγω καιρού, κάποια μέρα, το εκτελεί την επόμενη.

Η Δημοτική αρχή, ως οφείλει, ευχαριστεί δημόσια, τους πλοιοκτήτες του "Πορφυρούσα" κ. Τουρλουμούση και Τσαιλά, τον πλοίαρχο και το πλήρωμα για τις προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά προκειμένου να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό.

Για το διάστημα που παραμένει δεμένο το "Βιτσέντζος Κορνάρος" ο Δήμαρχος έχει υποβάλει αίτημα στο Υπουργείο γιά δεύτερο δρομολόγιο στα Αντικύθηρα, χωρίς να έχει ικανοποιηθεί ακόμη.

Κύθηρα 25-11-2011