Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Έξαρση εγκληματικότητας στα Κύθηρα

Σύμφωνα με πρόσφατες καταγελλίες στην σελίδα μας, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία ανεξήγητη έξαρση διαρρήξεων και ληστειών στο νησί μας.

Αναφέρονται περιπτώσεις διαρρήξεων στο Νότιο αλλά και το Βόρειο τμήμα του νησιού, ιδιαίτερα δε στην περιοχή της Πλατείας Άμμου, Γερακαρίου και της Αγίας Αναστασίας, όπου ο τρόπος ενέργειας των διαρρηκτών ποικίλει.

Σπασμένα, παραβιασμένα αυτοκίνητα και παραβιασμένα σπίτια, συνήθως σπίτια μη μονίμων κατοίκων που λείπουν τον χειμώνα, είναι η συνοπτική εικόνα που παρουσιάζεται τελευταία.

Ακόμη και ελιές σε τσουβάλια κλάπηκαν από λιόφυτο στον Ποταμό. Έκπληκτος ο ιδιοκτήτης ανακάλυψε ότι έλειπαν τα αποθηκευμένα τσουβάλια με ελιές που είχε ήδη μαζέψει και πήγε να τις πάρει για να τις μεταφέρει στο ελαιοτριβείο στην καθωρισμένη ημερομηνία.

Το προηγούμενο βράδυ είχε γίνει διάρρηξη σε γνωστό καφενείο στη καρδιά του Ποταμού, όπου οι ληστές έσπασαν το ταμείο και επήραν τα λιγοστά χρήματα που υπήρχαν μέσα.

Το ερώτημα είναι του κατά πόσον πρόκειται για κάποια καινούργια οργανωμένη σπείρα που δρά κυρίως σε ακατοίκητα σπίτια η σε σπίτια που οι κάτοικοι απουσιάζουν.

Ακόμη είναι γνωστό ότι η αστυνομική δύναμη του νησιού είναι περιωρισμένη και εάν υπάρξει μεγάλη έξαρση του φαινομένου θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να το αντιμετωπίσει έγκαιρα.

Φυσιολογικό είναι ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας και η οικονομική δυσπραγία των κατοίκων επιδεινώνεται όλο και στο χειρότερο και ευνοεί την έξαρση της εγκληματικότητας σε επικίνδυνα επίπεδα.

Αν μη τι άλλο τουλάχιστον στο νησί μας δεν υπήρχε αυτό το φαινόμενο και ο φόβος, και κοιμόμαστε με ξεκλείδωτες πόρτες. Μήπως όμως ήλθε πια η εποχή που θα πρέπει να ξεκινήσουμε να τις κλειδώνουμε ;;;

Ας ελπίσουμε ότι πολύ σύντομα η τοπική αστυνομία θα μπορέσει να ανακαλύψει αυτούς που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τα αυτοκίνητα, τα σπίτια μας και ίσως και τις ζωές μας και θα δώσει ένα τέλος σε αυτή την αόρατη απειλή σύντομα και αποτελεσματικά.
---------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------