Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 18/11/2011

Το πρόβλημα της συγκοινωνίας των Αντικυθήρων μετά την ακινησία του" Βιτσέντζος Κορνάρος" απασχολεί έντονα την Δημοτική Αρχή. Για την λύση του προβλήματος ο Δήμαρχος Θ. Κουκούλης έχει κάνει παραστάσεις στο Γ.Γ του Υπουργείου κ. Λύτινα. Επιστολή, για το ίδιο θέμα, απέστειλε στον νέο Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Άδωνη Γεωργιάδη ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αντικυθήρων Αντιδήμαρχος Μιχάλης Πρωτοψάλτης.

Επίσης με επιστολή του προς τον νέο, Υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη ζητά την ένταξη της άγονης γραμμής των Αντικυθήρων στην Εκμετάλλευση Τακτικών Αεροπορικών Μεταφορών ΕΚ 1008/2009. Δηλαδή να αξιοποιηθεί το Ελικοδρόμιο των Αντικυθήρων για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών.

Όπως υπάρχουν οι άγονες επιδοτούμενες αεροπορικές γραμμές να δημιουργηθεί αντίστοιχη γραμμή με ελικόπτερο που να εξυπηρετεί το πραγματικά ακριτικό νησί. Ανάλογη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής είχε αποτέλεσμα την προκήρυξη της αεροπορικής γραμμής που θα συνδέει τα Κύθηρα με τα υπόλοιπα Επτάνησα.



Οι επιστολές προς τους Υπουργούς είναι οι εξής :

Επιστολή στον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων:


Επιστολή στον Υφυπουργό Ναυτιλίας

--------------------------
Πηγή: kythira.gr
--------------------------