Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Με επιτυχία η ημερίδα της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας

Ολοκληρώθηκαν με εξαιρετική επιτυχία χθες, Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011, οι εργασίες της ενημερωτικής ημερίδας, με θέμα “Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Ξενοδοχεία της Λακωνίας”, που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας με την Αυστριακή Εταιρεία TISUN (Προηγμένα Ηλιακά Συστήματα για Ζεστά Νερά Χρήσης, Θέρμανσης Χώρου και Θέρμανσης Πισίνας), στο Ξενοδοχείο Μενελάιον στη Σπάρτη.

Αφορμή για τη διοργάνωση της ημερίδας ήταν να συζητηθούν οι πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας μέσω συγκεκριμένων ενεργειακών παρεμβάσεων στα κτήρια του ξενοδοχειακού τομέα της Λακωνίας, με στόχο την ελαχιστοποίηση των λειτουργικών τους εξόδων, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης, αλλά και την απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος.



Οι συμμετέχοντες που παρακολούθησαν την ημερίδα ήταν εκτός από ξενοδόχοι και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι της Λακωνίας όπως, Μηχανικοί, Κατασκευαστές, Μελετητές και Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά πάνω στις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας προς την κατεύθυνση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και για τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας και το οικονομικό όφελος που προκύπτει από την επιλογή και χρήση αυτών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, κεντρικός εισηγητής της ημερίδας ήταν ο Διπλωματούχος Μηχανολόγος - Μηχανικός του Α.Π.Θ., κ. Γεώργιος Ανδριανός, ο οποίος παρουσίασε τα εξειδικευμένα Συστήματα Ηλιοθερμίας της Αυστριακής εταιρείας TISUN, καθώς επίσης και τη δυνατότητα αλλαγής λέβητα, καυστήρα, κυκλοφορητών, με απώτερο σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας στα ξενοδοχεία.

Εισήγηση πραγματοποίησε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας κ. Δημήτρης Πολλάλης, ο οποίος παρέθεσε στοιχεία της EUROSTAT για το πόσο σπάταλα είναι τα κτήρια στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης και τα μεγάλα περιθώρια εξοικονόμησης ενέργειας στα ξενοδοχεία, σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος.



Επακολούθησε ανοιχτή εποικοδομητική συζήτηση με απορίες, ερωτήσεις - απαντήσεις και διαπιστώσεις εκ μέρους των συμμετεχόντων.
---------------------------------
Πηγή: lakonia-gr.blogspot.com
---------------------------------