Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ - ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΔΕΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στον Οκτώβριο στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της προσανατολίζεται η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Στη συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αποφάσισε, ομόφωνα, την αποστολή εξώδικου προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς και στις εργοδοτικές οργανώσεις και το ΝΑΤ, με την οποία θα γνωστοποιεί τα κυρίαρχα αιτήματά της, δηλώνοντας ότι σε περίπτωση μη ικανοποίησής τους, θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, σε χρόνο που θα αποφασίσει σε νεότερη συνεδρίασή της.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στις κοινωνικοασφαλιστικές κατακτήσεις των Ελλήνων ναυτεργατών εν ενεργεία και συνταξιούχων.

Η Ομοσπονδία μιλά για άγριο και απάνθρωπο σφαγιασμό των παροχών του ΝΑΤ, ενώ ζητά συνέχιση της χρηματοδότησής του από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Επίσης, ζητά τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών, τη διατήρηση της αυτοτέλειας του ΕΛΟΕΝ ως φορέα ιδιωτικού δικαίου (Ειδικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών), την ίδρυση Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ναυτεργατών και την επανεξέταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
---------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
---------------------