Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 28/9/2011

*Η Γ! τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού, στα πλαίσια του μαθήματος "Μελέτη Περιβάλλοντος" επισκέφθηκαν με την δασκάλα τους Άννα Κάρκαλου, τα γραφεία του Δήμου στον Ποταμό.
Τα παιδιά κατέθεσαν γραπτό υπόμνημα προς στον Δήμαρχο με τα αιτήματά τους. Ενημερώθηκαν από τους εργαζόμενους για τις υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος στους Δημότες.
Στις ερωτήσεις των μαθητών απήντησε ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Πρωτοψάλτης.


*Μπαράζ εμπρησμών είχαμε χθες το βράδυ. Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 21.20 στην περιοχή Μελιδονιού αποτέφρωσε περίπου 200 στρέμματα θαμνώδους έκτασης.

Ενώ όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονταν στη περιοχή Μελιδονιού, γύρω στις 23.30 εκδηλώνεται στην περιοχή της Αγίας Μόνης νέα πυρκαγιά που πήρε αμέσως διαστάσεις λόγω του ισχυρού ανέμου.

Ενώ τα πυροσβεστικά οχήματα κατευθύνονταν στο σημείο της νέας πυρκαγιάς, εκδηλώνεται και άλλη πυρξαγια στην Σκληρή, εκεί που και το προηγούμενο βράδυ είχαν αποτεφρωθεί λίγα στρέμματα.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη η πυροσβεστική, ο Δήμος και μεγάλος αριθμός εθελοντών συμμετείχαν στις προσπάθειες, και παρά τον ισχυρό άνεμο στις 3 τα ξημερώματα όλες η εστίες τέθηκαν υπό έλεγχο.

Η ανησυχία όλων είναι μεγάλη γιατί είναι ολοφάνερο ότι τα συμβάντα δεν είναι τυχαία αλλά αποτέλεσμα σχεδίου εμπρηστών.

Δεν έγιναν ζημιές σε καλλιέργειες, κάηκαν όμως εκτάσεις χρήσιμες στην μελισσοκομία.

Ήδη έχουν μεταφερθεί ενισχύσεις από την Πελοπόννησο, και για τα επόμενα βράδια θα οργανωθούν περιπολίες για την αποφυγή επανάληψης των ιδίων συμβάντων.
----------------------
Πηγή: kythira.gr
----------------------