Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Αλλαγή του καιρού με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλαγή του καιρού αναμένεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και την πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα μέχρι την Τετάρτη.

Ειδικότερα, το βράδυ της Δευτέρας αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώθουν και την Τρίτη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα είναι ιδιαίτερα έντονες στα δυτικά και τη Μακεδονία και από τη νύχτα στο Βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στη Θράκη.

Την Τετάρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες πρόκειται να εκδηλωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται το απόγευμα από τα Δυτικά.

Θα επικρατήσουν βοριάδες από τα δυτικά και βόρεια και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά (6 με 9 βαθμούς) σε όλη τη χώρα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ΓΓΠΠ εφιστά την προσοχή των πολιτών και συστήνει τα εξής:

- Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.

- Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

- Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
--------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
--------------------