Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για αποσύρσεις αλιευτικών σκαφών.

Υπεγράφη την Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ. Χάρη Παμπούκη απόφαση με την οποία παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για χρηματοδότηση της μόνιμης παύσης των αλιευτικών δραστηριοτήτων τους, στα πλαίσια του Μέτρου 1.1. του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007- 2013.



Ειδικότερα, η Υπουργική Απόφαση προβλέπει παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011, ενώ παράλληλα απλοποιεί και κάποιες από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων των αλιέων βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθούν οι πρώτες αποφάσεις ένταξης που θα καλύπτουν έναν σημαντικό αριθμό δικαιούχων ώστε να προχωρήσουν στην διάλυση των σκαφών τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην παρούσα Πρόσκληση του Μέτρου 1.1, συνολικής δημόσιας δαπάνης 50.267.000 ευρώ, υπάγονται πράξεις που αφορούν μόνιμη παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών ηλικίας άνω των δέκα (10) ετών με την διάλυσή τους ή με αλλαγή χρήσης τους για μη αλιευτικές δραστηριότητες.

Δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου 1.1. είναι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, πλοιοκτήτες τουλάχιστον ένα (1) έτος του επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους (περιλαμβανομένης και της σπογγαλιείας) και οι οποίοι προβαίνουν σε μόνιμη παύση της αλιευτικής δραστηριότητας.

Η υπουργική απόφαση για την παράταση της προθεσμίας υποβολής τίθεται σε ισχύ με την δημοσίευση της σε ΦΕΚ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.
----------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
----------------------