Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Στάση πληρωμών για τις παραλίες από 28 δήμους της Αττικής

Αδυναμία καταβολής του τέλους που προβλέπεται υπέρ του Δημοσίου από την παραχώρηση χρήσης των παραλιών δηλώνουν 28 δήμοι της Αττικής.



Σε επιστολή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών αναφέρουν πως δεν είναι σε θέση να καταβάλουν το 20% επί των εσόδων από την χρήση κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού και παραλίας, όπως ορίζει ο νόμος εξαιτίας τόσο της οικονομικής κρίσης και της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης προς τους δήμους όσο και των εξόδων που απορρέουν για τον καθαρισμό και τη λειτουργία των ακτών.

«Παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα να μην επιβληθεί το συγκεκριμένο τέλος για τη φετινή περίοδο και να μην προβείτε στην ανάκληση της παραχώρησης της χρήσης του αιγιαλού» επισημαίνουν οι δήμαρχοι στην επιστολή τους, υποστηρίζοντας πως καταβάλλουν «μεγάλη προσπάθεια για να διατηρήσουμε τις ακτές καθαρές με υπέρογκο κόστος και σημαντικές δαπάνες».

Την επιστολή υπογράφουν οι δήμαρχοι Αγκιστρίου, Αίγινας, Αλίμου, Ασπροπύργου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ελευσίνας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κρωπίας, Κυθήρων, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Μεγάρων, Μοσχάτου-Ταύρου, Παλαιού Φαλήρου, Πειραιώς, Περάματος, Πόρου, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαλαμίνας, Σαρωνικού, Σπάτων-Αρτέμιδος, Σπετσών, Τροιζηνίας, Υδρας, Χαϊδαρίου και Ωρωπού.

ΛΟΥΚΕΤΟ. Στο μεταξύ, λουκέτο βάζει σήμερα ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης εξαιτίας των οικονομικών και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Κάτοικοι και φορείς της περιοχής θα πραγματοποιήσουν και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και το Μέγαρο Μαξίμου διεκδικώντας μεταξύ άλλων την καταβολή παρακρατηθέντων πόρων, αλλά και την απόδοση του χώρου του πρώην αεροδρομίου ως μητροπολιτικού πάρκου.
-----------------------
Πηγή: Τα ΝΕΑ
------------------------