Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τις λεπτομέρειες για την παύση αιτήσεων των αγροτών για φωτοβολταϊκά.

Ποσοτικά και όχι χρονικά είναι τα κριτήρια που θα καθορίσουν τον τερματισμό υποβολής αιτήσεων, από πλευράς αγροτών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα, Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η υπουργός ΠΕΚΑ έχει το δικαίωμα – εφόσον οι αιτήσεις καλύψουν το σύνολο της ισχύς που έχει ανακοινωθεί – να εκδώσει απόφαση που θα αναστέλλει την υποβολή νέων αιτήσεων.

Τα ανωτέρω περιγράφονται στην απόφαση που δημοσιεύτηκε ως εξής: «Πριν την αναθεώρηση της παρούσας, κατά τα οριζόμενα στη διάταξη της περίπτωσης (β) της παρ. 3 του άρθρου 1 του ν.3468/2006, η οποία προστέθηκε με το άρθρο 1 του ν.3851/2010 είναι δυνατόν να αναστέλλεται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μετά από εισήγηση της Υπηρεσίας Α.Π.Ε. του άρθρου 20 του ν.3468/2006 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, η διαδικασία αδειοδότησης ανά τεχνολογία ή/και ανά κατηγορία παραγωγού. Η απόφαση δύναται να εκδοθεί εφόσον η συνολική ηλεκτρική ισχύς των έργων που έχουν υπογράψει σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας με τον αρμόδιο διαχειριστή υπερβεί το αντίστοιχο όριο ισχύος του Πίνακα 1 του άρθρου 1».
------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
------------------------