Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου "Νέας Πορείας"

Σχετικά με κακόβουλες και συκοφαντικές διαδόσεις που αναφέρονται στη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού στο Καψάλι, καθώς και για την δήθεν μεταφορά λυμμάτων με βυτία στην Μονάδα αυτή, ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Γ. Κουκούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“ Οι τόνοι λάσπης που κάποιοι χρησιμοποιούν προκειμένου να υποβαθμίσουν ή να μηδενίσουν το τεράστιο Έργο που επιτελέστηκε στα Κύθηρα κατά τη διάρκεια της θητείας μου (2007-2010) δεν πρόκειται να μας λυγίσουν.

Ειδικότερα για τον Βιολογικό καθαρισμό Καψαλίου γνωστοποιώ στους συμπατριώτες μας ότι την Τρίτη 28/9/2010 πραγματοποιήθηκε εξονυχιστικός έλεγχος των εγκαταστάσεων της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού από τον ΕΣΠΕΛ (Εξειδικευμένος Σύμβουλος Ποιοτικού Ελέγχου) και ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησηή του για την ποιότητα του έργου.

Σε λίγες εβδομάδες θα υπογραφεί το Πρωτόκολλο Παραλαβής μεταξύ Δήμου και Αναδόχου, ενώ προς το τέλος Νοεμβρίου η Μονάδα θα λειτουργήσει πιλοτικά για 6 μήνες όπως προβλέπει η Νομοθεσία υπό την ευθύνη του αναδόχου. Στην συνέχεια, και μετά την οριστική παραλαβή, θα λειτουργήσει με την πλήρη ευθύνη του Δήμου.

Έχει μάλιστα προβλεφθεί να ενισχυθεί ο Βιολογικός με Μονάδα Επεξεργασίας και βοθρολυμμάτων τα οποία θα διοχετεύονται στον Βιολογικό μέσω ειδικού φρεατίου μακριά από κατοικημένη περιοχή. Έχει προβλεφθεί μηχανισμός απορρόφησης των οσμών (απόσμηση) για να μην υπάρχει η παραμικρή όχληση ούτε καν για τον οδηγό του βυτίου που θα εκκενώνει τα λύμματα.

Είναι φανερό ότι με την εργατικότητά μας φέραμε σε πέρας σε λιγότερο από 3 ½ χρόνια ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο μάλιστα 3 φορές κινδύνευσε να σταματήσει (να απενταχθεί από το Γ΄Κ.Π.Σ) και το αποτρέψαμε με τη σοβαρότητα και τη συνέπειά μας.

Ο Κυθηραϊκός λαός γνωρίζει πολύ καλά ποιός επιτέλεσε Έργο στο νησί μας και ποιοί απεγνωσμένα προσπαθούν να το μηδενίσουν. Στις εκλογές όμως της 7ης Νοεμβρίου θα λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει"
-------------------------------
Πηγή: neaporia.blogspot.com
-------------------------------