Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

2007-2010 Η τετραετία των έργων για το νησί των Κυθήρων

Πολλά έργα έγιναν για την βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας ζωής στα Κύθηρα.Σήμερα θα αναφέρθούμε σε μερικά μικρά έργα στην οδοποίια που ήταν αναγκαία για την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων.

Ξεκινώντας από την είσοδο του νησιού μας στο λιμάνι του Διακοφτιού θυμόμαστε όλοι το κτίσμα που υπήρχε στην έξοδο του λιμανιού γιά δέκα και πλέον χρόνια με μεγάλο κίνδυνο ατυχήματος. Πρωταρχικό μέλλημα της Δημοτικής αρχής ήταν η κατεδάφιση αυτού του κτίσματος και ασφαλής διέλευση των οχημάτων. Σε πολλά σημεία του νησιού είχαμε ανάλογες περιπτώσεις. Η ανταπόκριση των ιδιοκτητών ήταν σχεδόν πλήρης, έτσι είχαμε πλήθος παρεμβάσεων σε πολλά σημεία του νησιού.


"2-8-2008 ΤΟ ΚΤΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΩΝ"


"2-8-2008 Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ"

"22-3-2008 ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΛΟΙΖΙΑΝΙΚΩΝ"


"22-3-2008 ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΛΑ ΤΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΛΟΙΖΙΑΝΙΚΩΝ"



"8-11-2008 ΕΡΓΟ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΤΟΥΝΙ-ΚΑΤΩ ΛΙΒΑΔΙ"


Το έργο διαπλάντυσης του κεντρικού δρόμου απο το χώρο που κατασκευάζεται το νέο νοσοκομείο μέχρι τη Σκληρή έγινε με δωρέαν παραχώρηση των ιδιοκτησιών και η δημοτική αρχή κατασκεύσε ταυτοχρόνος δύο έργα και τη διαπλάντυση και νέο δίκτυο ύδρευσης.


"13-5-2009 ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΡΩΝΙΑΔΙΚΩΝ"



"15-11-2008 ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ"


Μετά το μεγάλο σεισμό του 2006 το χωριό των Μητάτων είχε τις πιο πολλές ζημιές.Οι δρόμοι είχαν κλείσει τα δίκτυα ύδρευσης απο αμίαντο είχαν καταστραφεί , το μεγαλύτερο μέρος της πλατείας είχε αποκολληθεί.Με τη φροντίδα της δημοτικής αρχής και τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων διαπλαντύθηκαν οι δρόμοι , αποκαταστάθηκαν οι ξερολιθιές , αντικαταστάθηκαν τα δίκτυα ύδρευσης τελος αποκαθίσταται η πλατεία.


"19-6-2009 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΟΔΟΥ ΣΤΑ ΜΗΤΑΤΑ"
-------------------------------
Πηγή: neaporia.blogspot.com
-------------------------------