Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ο Βιολογικός Καψαλιού και οι εκλογές

Σε πρόσφατο δελτίο τύπου της παράταξής του, ο κος Κουκούλης εξέφρασε δίκαιη οργή για τις «κακόβουλες και συκοφαντικές διαδόσεις που αναφέρονται στη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού στο Καψάλι».

Μετά από την καθιερωμένη αναφορά στο «τεράστιο Έργο που επιτελέστηκε στα Κύθηρα κατά τη διάρκεια της θητείας μου», ο δήμαρχος μας πληροφορεί πως «σε λίγες εβδομάδες θα υπογραφεί το Πρωτόκολλο Παραλαβής μεταξύ Δήμου και Αναδόχου, ενώ προς το τέλος Νοεμβρίου η Μονάδα θα λειτουργήσει πιλοτικά για 6 μήνες».

Το ερώτημα όμως όλων των ψηφοφόρων, και ειδικά των Χωραϊτών και Καψαλιωτών που υποφέρουν μονίμως από τη μπόχα, τα κουνούπια και τους κινδύνους που εγκυμονούν τα ακατέργαστα λήμματα που συνεχίζουν να ρέουν ελεύθερα στο λαγκάδι, είναι γιατί η δημοτική αρχή κοιμόταν τέσσερα χρόνια τον ύπνο δικαίου.

Τώρα το θυμηθήκαν; Μήπως εν όψει εκλογών, όπως τόσα και τόσα που ξαφνικά αναμοχλεύονται τέτοιες πονηρές μέρες; Ο δήμαρχος βέβαια είναι απόλυτος: τέτοιες νύξεις δεν είναι παρά «τόνοι λάσπης που κάποιοι χρησιμοποιούν προκειμένου να υποβαθμίσουν το τεράστιο Έργο μου».

Κατά πάσαν πιθανότητα δεν έχει υπ’ όψιν του ο κ. Κουκούλης πως ένα μεσημέρι του Σεπτεμβρίου ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Πρωτοψάλτης (Μάκρας) βρέθηκε στο εστιατόριο του Πιέρρου με εύθυμη παρέα που συμπεριλάμβανε μεταξύ άλλων τον Τάκη Κασιμάτη (Σταματουλά), τον Δημήτρη Φατσέα και τον Αντώνη Δαπόντε.

Κάποια στιγμή ρωτάει ο Σταματουλάς, «τι θα γίνει επιτέλους με τον κακόμοιρο Βιολογικό», για να λάβει την αποστομωτική απάντηση «Δεν είμαστε κορόιδα να το συμπληρώσουμε τώρα. Θα το πάμε μέχρι τέλους για να το χρησιμοποιήσουμε προεκλογικά…».

Απερίσκεπτο χωρατό, ή επαλήθευση του αρχαίου ρητού “in vino veritas” («εν οίνω αλήθεια»);
-----------------------------------
Πηγή: protovouliakythera.com
-----------------------------------