Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου "Κυθηραϊκής Πρωτοβουλίας"

ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
________________________________________
Δελτίο τύπου

Η Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία, τρεις μήνες μετά την περίφημη προκήρυξη σύστασης, είναι έτοιμη για τον εκλογικό αγώνα της 7ης Νοεμβρίου. Με επικεφαλής του ψηφοδελτίου και υποψήφιο δήμαρχο τον Βρεττό Πρωτοψάλτη (Βύρωνα). Τον Βύρωνα τον οποίον, σε πείσμα των κακοθελητών, εκλέξαμε ελεύθερα και δημοκρατικά για να αντιπροσωπεύσει και να προωθήσει τις αρχές της ομάδας μας.

Αν είμαστε σήμερα εδώ, ζητώντας τη ψήφο των Κυθηρίων και Αντικυθηρίων, είναι γιατί αγανακτήσαμε με τη δωδεκαετή κακοδιαχείριση της δημοτικής αρχής από τον ίδιο πάντα μικρό κύκλο «επαγγελματιών» της τοπικής πολιτικής - «επαγγελματιών» που εναλλάσσονται από τη μια παράταξη στην άλλη σαν ξέφρενο γαϊτανάκι. Άλλοι καλύτεροι, άλλοι χειρότεροι, διαιωνίζοντας πάντα ένα παρωχημένο και αναποτελεσματικό δίκτυο πελατειακών σχέσεων ανίκανο να αντιμετωπίσει το προβλήματα του 21ου αιώνα.

Οι βασικές αρχές που διέπουν το όραμα της Κυθηραϊκής Πρωτοβουλίας για τον Δήμο Κυθήρων δεν είναι άλλες από τις αυτονόητες που θα όφειλε να κάνει πράξη κάθε Δημοτική Αρχή: ορθολογική διαχείριση, διαφάνεια και συλλογικότητα.

Ορθολογική διαχείριση, γιατί είναι απαραίτητο κάθε ενέργεια να υπάγεται σε ένα γενικότερο, μακροπρόθεσμο σχέδιο για το μέλλον του νησιού. Μόνον έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα τα μεγάλα προβλήματα που μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Διαφάνεια, γιατί είναι αναπόσπαστο μέρος της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών η πραγματική διαφάνεια και η ανιδιοτελής συμπεριφορά των εκλεγμένων αντιπροσώπων, πολύ περισσότερο από τις τυπικές απαιτήσεις του νόμου. Η Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία δεσμεύεται ότι θα τηρήσει αυστηρά τις αρχές της χριστής διαχείρισης δημοσίου πλούτου, χωρίς διακρίσεις και με τη μεγαλύτερη δυνατόν διαφάνεια και δημόσια διαβούλευση.

Συλλογικότητα, γιατί η διοίκηση του τόπου, προπάντων με τις αυξημένες ευθύνες του Καλλικράτη, απαιτεί την ενεργό συμμετοχή κάθε ομάδας, φορέα, επιχείρησης ή ατόμου ικανού να συμβάλλει στο δύσκολο αυτό έργο. Αν ο στόχος μας και το όραμα μας είναι τελικά μια ζωντανή ύπαιθρος, τότε ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, είναι να συμμετέχουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι στα κοινά.

Η Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία δημιουργήθηκε από την ανάγκη να συμμετέχουμε ενεργά στη διαμόρφωση του πλαισίου της ζωής μας στο νησί. Είμαστε άνθρωποι που ζούμε στα Κύθηρα συνειδητά, βρισκόμαστε στην πιο δημιουργική φάση της ζωής μας και συμμετέχουμε στην κοινωνική ζωή του τόπου. Έχουμε επιλέξει να επενδύσουμε εδώ τη δυναμικότητά μας, τις επαγγελματικές μας δράσεις και να μεγαλώσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα παιδιά μας, με στόχο να γίνουν οι επόμενοι ενεργοί Κυθήριοι.

Πιστεύουμε ότι:

 κανείς δεν είναι πιο «επαγγελματίας» από τον κάθε πολίτη για να έχει άποψη και δράση στα κοινά.

 τα κοινά είναι μια σοβαρή υποχρέωση του καθενός μας που οφείλουμε να τηρούμε με υπευθυνότητα.

 αποτελεί καύχημά μας πως είμαστε ο πρώτος συνδυασμός στα Κύθηρα που προκύπτει πολύ έξω και μακριά από κομματικές κατευθύνσεις.

 κάνουμε φανερό ότι δεν έχουμε καμία σχέση με οικονομικά συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες.

Για όλα τα παραπάνω, σας καλούμε να μας στηρίξετε με την ψήφο σας ως συνεργάτες και όχι ως οπαδοί μας.

Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία

17 Οκτωβρίου 2010
________________________________________

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27360 31718